8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 25, 2021

Bistrița scapă de restricțiile de weekend! Dacă ajungem la carantină, cei vaccinați se pot plimba liniștiți!

O nouă hotărâre de Guvern va fi adoptată azi. Se vor scoate restricțiile de circulație după ora 20.00, în weekend, pentru incidența de 4/1.000. Mai mult, se va aproba circulația liberă, chiar și în zone carantinate, a celor cu certificat verde.

Guvernul se află într-o ședință în care se va aproba o nouă serie de măsuri ce vor fi impuse în funcție de incidența cazurilor COVID.

Conform hotărârii, se scot măsurile restrictive ce până acum au fost impuse la pragul incidenței de 4/1.000 de locuitori. Astfel, Bistrița va scăpa de măsurile ce ar fi intrat în vigoare din acest weekend- circulația DOAR pe bază de declarație după ora 20.00.

Totodată, noua hotărâre prevede ca cei vaccinați să poată circula liniștiți chiar dacă zona în care se află e în carantină.

Principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre vizează:

  • creșterea pragului incidenței cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.
  • creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare:
  • * creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.
  • delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.
  • introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul  localităților unde incidența  cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru   persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Întregul document poate fi consultat AICI:

HCNSU 73

 

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Nu inteleg dece se face aceasta discriminare, daca esti vaccinat nu inseamna ca gata, nu mai primesti sau dai virusul la nimeni. Daca ei au dorit sa fie cobai asta e problema lor. Eu 1 nu sunt vaccinat si nici nu o sa ma vaccinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Alege ochelari de calitate pentru confortul și siguranța ochilor

Ochelari de vedere sau ochelari de soare, cu tratamente antireflecție sau fără, modele actuale, la modă...

Ai nevoie de un utilaj în construcții?! Poți CUMPĂRA/ÎNCHIRIA oricând de la Utilaje Bistrița

Te-ai apuca de construit, de demolat sau de modificat o construcție, dar n-ai cu ce lucra....

Se fac angajări la Geoplast, Salon Claudia, IMP România și Leoni! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Se fac angajări la Geoplast, Restaurant Jacqueline, Supercom, Transmixt și Salon CLAUDIA! Locuri de muncă disponibile sunt și la Restaurant Subway Viișoara, RCS & RDS și Electroplast. Leoni are nevoie de 275 de muncitori cablaje. Oferta completă, mai jos: