19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

Bistrițeanul Florian Zapra, în rolul lui Ptolemeu al VI-lea, fratele și soțul Cleopatrei a II-a

O docudramă s-a filmat la Maroc, iar acum a ajuns pe micile ecrane. ”Reginele Egiptului Antic„ prezintă povestea celor 7 Cleopatre din Dinastia Ptolemică. Bistrițeanul Florian Zapra a jucat rolul lui Ptolemeu al 6-lea, frate și soț al Cleopatrei a II-a.

O docudramă în trei părți a fost recent difuzată pe micile ecrane. ”Queens of Ancient Egypt” (Reginele Egiptului Antic) prezintă povestea celor 7 Cleopatre din Dinastia Ptolemică.

Docudrama a fost filmată anul trecut în Maroc, pe un platou unde s-au filmat filme și seriale recunoscute, gen: Urzeala Tronurilor, Prison Break, Gladiatorul, Regatul Cerului, Mumia, Dealuri Însângerate, Babel, Alexandru, Regele Macedoniei, Prințul Persiei: Nisipurile Timpului, Cortina De Fier James Bond, Asterix și Obelix-Misiunea Cleopatra, Iisus din Nazareth, chiar și ultimul documentar despre Cleopatra, atât de controversat…” a povestit, pentru Bistrițeanul.ro, Florian Zapra.

CUM a ajuns în casting și CE rol a avut

Castingul pentru această docudramă a fost făcut la nivel Mondial.

Noul meu agent – Dan Siron – de la Ageția RedKite Talent mi-a aplicat pentru acest casting. Au fost selecții din întreaga lume. Dintre toți cei ce au aplicat, mie mi s-a spus că seamăn cel mai bine cu Ptolemeu al 6-lea, cel ce a fost fratele și soțul Cleopatrei a II-a. Pe vremea respectivă se practica incestul.

Așa că am primit rolul. Am fost persoane din diferite colțuri ale lumii: nemți, britanici, brazilieni, englezi, și bineînțeles, marocani” a explicat Florian Zapra.

CUM a fost experiența din Maroc

Pentru a ajunge pe platoul de filmare, bistrițeanul a zburat din București spre Istambul și apoi la Marracech. De acolo a călătorit 5 ore cu jeepul prin munți, până pe platoul de filmare.

Am stat o săptămână acolo. A fost foarte fain, raiul pe pământ pentru mine. Așa mă simt când sunt în fața camerei, pentru că în spatele ei sunt mult mai stresat, trebuie să fiu atent la mai multe detalii.

Am avut zile în care am filmat de dimineață bună până seara la 21.00. La ora aia NU mai aveam voie să fim pe drumuri, deloc. Nici asigurarea nu ne mai acoperea.

Iar în zilele în care nu am filmat, am fost de am vizitat. A fost o experiență chiar faină, să fii în locul unde au fost mari actori. De exemplu, hotelul în care noi am stat, fiecare cameră era dedicată unui actor. Eu am stat în camera dedicată lui Leonardo DiCaprio. Avea acolo un portret maaare” a mai povestit Florian Zapra.

Nu renunță la a fi ”prof de actorie”, dar nici la a fi actor

A mai jucat și în alte filme, printre care Asterix și Obelix, alături de Gerard Depardieu. În 2014, a lucrat alături de regizorul și scenaristul american Stephen Folker, la filmul de comedie-horror „Omul Portocală”. Mai mult, a pus bazele Festivalului Internațional de Scurtmetraje și Muzică, din Dublin. Din 2018 a dechis la Bistrița ”Studioul de Film și Actorie”, a cărui primă generație de actori deja au obținut burse la facultăți de profil din țară.

Nu renunță nici la Festivalul din Dublin, nici la Studio. Dar nici la ideea de a juca.

Aplic periodic pentru diferite roluri. Agentul meu mă anunță și nu refuz, decât dacă mi se suprapune cu ceva – gen cu Festivalul de Scurt Metraj din Dublin. Da? Ei bine, atunci nu am cum merge la casting. Dar altfel, nu refuz.

Până acum, cred că experiența avută pe platoul de filmare din Maroc a fost cea mai bună. A fost respect față de actori și o atmosferă foarte faină” a concluzionat Florian Zapra.

Detalii despre docudramă:
  • (Queens of Ancient Egypt)  – Reginele Egiptului Antic, docudrama în trei parti de câte 50 minute, aproximativ.
  • Productie: Tile Films https://tilefilms.ie/
  • Regizor: Stephen Rooke din Irlanda
  • Curiosity Stream Originals https://curiositystream.com/
  • Se poate vedea pe Apple TV, SKY History, NOW TV (SKY Group) – All 3 Episodes are available to view, VIASAT History, Curiosity Streaming
  • Din Septembrie pe canalul german ARTE si probabil și pe alte canale.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?