13 C
Bistrița
vineri, august 12, 2022

Bistrițeanul Vasile Dîncu, printre cei mai bogați miniștri. Are peste 2,5 milioane de lei în conturi

Bistrițeanul Vasile Dîncu se numără printre cei mai bogați miniștri din Cabinetul Ciucă. Potrivit ultimei declarații de avere, acesta are în conturi peste 2,5 milioane de lei și 46.000 de euro. La acestea se adaugă și lucrări de artă și bijuterii de 45.000 de euro.

Vasile Dîncu, proaspăt ministru al Apărării se numără printre cei mai bogați membri ai Cabinetului Ciucă. Potrivit declarației sale de avere are o casă de 420 de metri pătrați în Cluj-Napoca, dobândită în 2017 și un apartament de 86 de metri pătrați în același oraș, dobândit în 1999.

Acesta mai deține și tablouri, sculpturi și gravuri adunate în perioada 2008-2015 în valoare de 25.000 de euro și bijuterii, numismatică și filatelie adunate în perioada 2008-2014 în valoare de 20.000 de euro.

În conturi, social-democratul are 2,4 milioane de lei și 46.000 de euro. De asemenea, acesta a împrumutat 9 persoane fizice cu peste jumătate de milion de lei. Datoriile au fost înapoiate în cursul acestui an.

Veniturile bistrițeanului sunt substanțiale. Acesta a declarat anul trecut venituri de aproape 230.000 de lei, la care se adaugă și dividende de 100.000 de lei de la IRES, institut de sondare și analiză pe care l-a pus pe picioare.

Astfel, lunar, ministrul a încasat anul trecut peste 19.000 de lei. Cea mai mare sumă a venit de la Universitatea București, care i-a oferit pentru activitatea didactică peste 11.000 de lei lunar.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. …ce afaceri a facut sau ce a facut pentru romzani da banii astia plus inca de o suta de ori ce a cheltuit!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...