22.2 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Bistrițenii, așteptați la protest, în București. Prețul „nesimțit” de la pompă revoltă șoferii

Bistrițenii sunt așteptați în 30 iunie, la București, pentru a participa la protestul organizat împotriva scumpirii carburanților la pompă și plafonarea prețurilor cu doar 50 de bani de către autoritățile statului.

Mii de oameni și-au anunțat deja prezența la manifestația din 30 iunie, iar românii din toate colțurile țării sunt așteptați în Piața Victoriei pentru a-și spune oful în fața Guvernului României.

Până în acest moment, prețul la pompă a sărit de 9 lei la motorină și 8 lei la benzină. Pentru că prețurile sunt din ce în ce mai usturătoare, Guvernul a aprobat reducerea costurilor la litru cu 50 de bani. Practic, un litru nu mai este 9,70 lei, ci 9,20, iar până la aplicarea legii, adică 1 iulie, prețul poate să atingă chiar și cota de 10 lei.

În orașele mari din țară au fost deja organizate manifestații împotriva liberalizării pieței de combustibil și lipsa de reacție a autorităților statului. Oamenii au blocat benzinăriile și au alimentat de un minim de unul sau doi lei.

„Ne adunăm din toată țara în parcarea mare din Piața Constituției din București (Casa Poporului) la ora 17:00 pentru a transmite guvernanților și politicienilor mesajul răspicat al tuturor românilor care au protestat zilele acestea la pompe împotriva prețurilor aberante.

În aceasta parcare vom stabili unde ne oprim să alimentăm de banii care ne-au mai rămas.

Punctul final al evenimentului este PIAȚA VICTORIEI, în fața Guvernului, ora 20:00!

Acest eveniment este notificat legal la Primăria Mun. București atât pentru Piața Constituției cât și pentru Piața Victoriei!”, a transmis organizatorul, în evenimentul creat pe Facebook.

 

Foto: www.renasterea.ro

ARTICOLE SIMILARE

3 COMENTARII

  1. De ce sunteti revoltati? Pe voi v-au dus parintii cu masina de la bloc pana la scoala? Au blocat parintii circulatia in fata gradinitelor si a scolilor in fiecare dimineata? Plecati de acasa cu doua masini la acelasi loc de munca? Aveti motoare de 3.000? De ce sa suportam toti compensarea celor de mai sus? Ar trebui compensat numai combustibilul folosit la productie, la transportul produselor si al persoanelor de catre firme, atunci si celelalte preturi nu ar mai creste. Nu compensam fala, fudulia si lenea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...