Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul!

Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul!

Ultima modă în materie de vacanțe printre bistrițeni este cea cu camperul, un mic apartament de lux pe roți, care îți oferă o cu totul altă perspectivă asupra vacanței alături de familie sau de prieteni, mult mai aventuroasă. Stabilești destinația și ce vrei să vizitezi, iar în rest nu te mai doare capul de cazare sau unde vei lua masa dacă ajungi prea târziu la destinație! Ai dormitorul, baia și bucătăria la îndemână non-stop!

Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul auto. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!

Un bistrițean, Dragoș Hârjoaba, a investit în două autorulote de lux (HaiHui Camper) care astă vară i-au purtat pe bistrițeni, și nu numai, în vacanțe de minim 7 zile prin țară sau străinătate. Dacă în vară litoralul Greciei, Croației sau Italiei au fost cele mai frecventate destinații, acum, în toamnă, câteva familii au ales să străbată România de la un capăt la altul, iar alții au programate vacanțe prin care să descopere Europa îndeaproape, ocolind agitația aeroporturilor și limitarea oferită de cazarea într-o cameră de hotel.

O familie de bistrițeni recent întoarsă dintr-un tur al României la volanul unui camper, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că a fost o experiență cu totul aparte. Au savurat apusul de soare în mijlocul munților, unde nu era țipenie de om, iar frumusețea și sălbăticia locului i-a fascinat, copiii au experimentat micul dejun la marginea unui pârâu cu ape limpezi sau jocul în mijlocul naturii. Vremea a fost singura care le-a stricat puțin atmosfera când au ajuns la mare, au prins o zi ploioasă și cu vânt, care nu le-a permis să se bucure cum ar fi vrut de frumusețea litoralului în extrasezon. 

Recomandarea lor?! Fixați-vă traseul astfel încât să nu conduceți mai mult de 3-4 ore pe zi, altfel o să pierdeți timp prețios de explorat zone, orașe, etc.

Dacă în Europa, campinguri pentru autorulote cu toate faclitățile sunt la tot pasul, România încă nu este prea pregătită pentru astfel de experiențe. I-am întrebat cum s-au descurcat și ne-au spus că în benzinării au putut să golească toaletele, o operațiune complet automatizată, care nu durează mai mult de 10 minute, iar în rest, faptul că nu avem campinguri pentru autorulote este un avantaj: oprești unde te asiguri că nu deranjezi pe nimeni și nu ai încălcat proprietatea nimănui, iar mai departe te bucuri de aventură.

Pe site-ul www.haihuicamper.ro găsiți mai multe informații despre vacanțele cu astfel de autorulote, precum și prețurile.

Pont: În extrasezon prețurile cu închirierea scad mult, iar o vacanță de șapte zile prin Europa sau România la bordul unui camper vă poate costa sub 500 de euro/7 zile. La asta se mai adaugă prețul motorinei și masa (o puteți prepara singuri, iar aprovizionarea să o faceți de la producători locali sau din supermarketuri) și, eventual, asigurările de călătorie.

Carne de pasăre, dintr-o zonă cu gripa aviară, a ajuns la noi în județ! ianuarie 21, 2020 - Peste 17.000 de kilograme de carne de curcan din Ungaria a ajuns în 26 de județe ale țării. Aceasta provine dintr-o zonă cu restricție, din cauza gripei aviare. Se pare că în Bistrița-Năsăud nu s-a mai găsit niciun kilogram de carne de curcan, aceasta fiind cel mai probabil deja achiziționată.
FOTO: Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiști ianuarie 20, 2020 - Pârtia Cocoș a devenit sursă de inspirație pentru artiștii din Bistrița. „Este o lucrare specială care are toate șansele să devină piesă de muzeu! Este chiar pârtia de schi în miniatură… De fapt Dumnezeu a făcut-o, eu doar am văzut-o și i-am dat viață”, ne-a explicat Sorin Tisa, artistul care a conceput-o.
Crește ajutorul de deces! Aproape 5500 lei pentru pensionari și asigurați ianuarie 20, 2020 - E publicat în Monitorul Oficial, că de luna aceasta, ajutorul de deces crește. Pensionarii și asigurații vor primi aproape 5.500 lei. Rudele acestora vor primi o indemnizație de peste 2.700 lei.
Patru minori găsiți de polițiști, în weekend! O fată n-a mai vrut acasă! ianuarie 20, 2020 - Poliția bistrițeană a fost alertată cu privire la dispariția a patru copii minori, din care trei din Centre de plasament. O adolescentă nu a mai vrut înapoi acasă.
Un maramureșean și-un bistrițean, reținuți de polițiști! Unul pentru tâlhărie, altul c-a făcut accident! ianuarie 20, 2020 - În acest weekend, polițiștii au reținut doi tineri. Unul din Ruscova, altul din Bistrița. Unul a intrat cu mașina, rupt de beat, într-o poartă. Altul, pentru tâlhărie calificată. Ambii au ajuns în fața instanței de judecată:
VIDEO Cum au înțeles bistrițenii să selecteze gunoiul? Ce „se ascunde” în pubelele dedicate reciclabilelor ianuarie 20, 2020 - Haine, deșeuri menajere și orice altceva ! Asta au găsit reprezentanții ADI Deșeuri în containerele semi-îngropate dedicate deșeurilor reciclabile. Agenția atrage atenția că așa nu facem altceva decât să „contaminăm” deșeurile reciclabile, care nu mai pot fi refolosite ulterior.
Stewo Plastic Prod Năsăud caută un inspector resurse umane! Amicii Building angajează ingineri! ianuarie 20, 2020 - Amicii Building caută pentru angajare șoferi categoria B și C+E! De asemenea, firmele din Bistrița caută farmacist, economist, ajutor de bucătar, ingineri sau agent de vânzări. Află ce avantaje și beneficii primești în schimb:
FOTO/VIDEO – MODELZO: 1 + 1 GRATIS! Rămâne cum s-a stabilit ianuarie 20, 2020 - Este mijlocul sezonului rece și încă există atâtea piese vestimentare pe care ai dori să le încerci în peisajul de basm. La Modelzo, poți face o achiziție extraordinară. La un produs cumpărat, primești unul gratis! Așa că poți avea un outfit diferit pentru fiecare zi de iarnă! Rămâne cum s-a stabilit!
PERFORMANȚĂ! De ziua sa și-a făcut cadou al 10-lea titlu de campion național la GO ianuarie 20, 2020 - Unul dintre frații Dobraniș, care au pus Bistrița pe harta națională a GO-ului și România pe cea internațională, a reușit performanța de a-și face cadou de ziua sa al 10-lea titlu de campion național la sportul minții.
FOTO: Bistrițenii au luat cu asalt pârtia Cocoș, în weekend! ianuarie 20, 2020 - Municipalitatea a deschis Pârtia Cocoș, doar parțial. Cu toate acestea, sute de bistrițeni s-au înghesuit în acest weekend să testeze cei 300 m de pârtie. CÂȚI au fost în primele zile:
ULTIMA ORĂ! Profesorul din Șanț, încătușat de jandarmi ianuarie 20, 2020 - Vasile Maternik, profesorul de sport din Șanț, a încercat și astăzi să se reîntoarcă la ore, după ce a făcut o „pauză” de mai bine de o lună. Acesta a încercat să intre cu forța în școală, jandarmii prezenți la fața locului fiind nevoiți să îl încătușeze și să-l ducă la poliție.
FOTO: Au sosit pubelele galbene! ianuarie 20, 2020 - Încet, încet, soseșc cele necesare pentru implementarea proiectului ”Plătești cât arunci”. Au sosit primele 15 TIR-uri cu pubelele galbene cu cip, tocmai din Germania. Și o parte din încasetări sunt ajunse. 
Aquabis: Trei străzi din Beclean, fără apă potabilă astăzi ianuarie 20, 2020 - Trei străzi din Beclean rămân astăzi fără apă, din cauza unei defecțiuni, anunță Aquabis. Cum vor fi afectați locuitorii:
Observații privind sistemul de colectare a deșeurilor în Bistrița-Năsăud ianuarie 20, 2020 - În sfârșit, ADI Deșeuri a ieșit public cu câteva explicații privind viitorul colectării deșeurilor menajere și reciclabile și tarifele percepute.Rămân, totuși, multe lucruri neelucidate, „în ceață”, pe care ADI Deșeuri trebuie să le lămurească. 
Cupa EHF: Odense Handbold-Gloria 2018 Bistrița-Năsăud 25-19. ”Ieșirea” din grupă e tot mai departe ianuarie 19, 2020 - Cel mai important meci al echipei de handball feminin Gloria 2018 BN s-a jucat în această după-amiază în orașul Odense. Cert, Odense Handbold s-a dovedit a fi la înălțimea locului 1 ocupat în grupă, fiind deja calificată în etapa superioară a  grupelor acestei competiții de handbal europene.