6.8 C
Bistrița
duminică, martie 26, 2023

Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul!

Ultima modă în materie de vacanțe printre bistrițeni este cea cu camperul, un mic apartament de lux pe roți, care îți oferă o cu totul altă perspectivă asupra vacanței alături de familie sau de prieteni, mult mai aventuroasă. Stabilești destinația și ce vrei să vizitezi, iar în rest nu te mai doare capul de cazare sau unde vei lua masa dacă ajungi prea târziu la destinație! Ai dormitorul, baia și bucătăria la îndemână non-stop!

Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul auto. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!

Un bistrițean, Dragoș Hârjoaba, a investit în două autorulote de lux (HaiHui Camper) care astă vară i-au purtat pe bistrițeni, și nu numai, în vacanțe de minim 7 zile prin țară sau străinătate. Dacă în vară litoralul Greciei, Croației sau Italiei au fost cele mai frecventate destinații, acum, în toamnă, câteva familii au ales să străbată România de la un capăt la altul, iar alții au programate vacanțe prin care să descopere Europa îndeaproape, ocolind agitația aeroporturilor și limitarea oferită de cazarea într-o cameră de hotel.

O familie de bistrițeni recent întoarsă dintr-un tur al României la volanul unui camper, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că a fost o experiență cu totul aparte. Au savurat apusul de soare în mijlocul munților, unde nu era țipenie de om, iar frumusețea și sălbăticia locului i-a fascinat, copiii au experimentat micul dejun la marginea unui pârâu cu ape limpezi sau jocul în mijlocul naturii. Vremea a fost singura care le-a stricat puțin atmosfera când au ajuns la mare, au prins o zi ploioasă și cu vânt, care nu le-a permis să se bucure cum ar fi vrut de frumusețea litoralului în extrasezon. 

Recomandarea lor?! Fixați-vă traseul astfel încât să nu conduceți mai mult de 3-4 ore pe zi, altfel o să pierdeți timp prețios de explorat zone, orașe, etc.

Dacă în Europa, campinguri pentru autorulote cu toate faclitățile sunt la tot pasul, România încă nu este prea pregătită pentru astfel de experiențe. I-am întrebat cum s-au descurcat și ne-au spus că în benzinării au putut să golească toaletele, o operațiune complet automatizată, care nu durează mai mult de 10 minute, iar în rest, faptul că nu avem campinguri pentru autorulote este un avantaj: oprești unde te asiguri că nu deranjezi pe nimeni și nu ai încălcat proprietatea nimănui, iar mai departe te bucuri de aventură.

Pe site-ul www.haihuicamper.ro găsiți mai multe informații despre vacanțele cu astfel de autorulote, precum și prețurile.

Pont: În extrasezon prețurile cu închirierea scad mult, iar o vacanță de șapte zile prin Europa sau România la bordul unui camper vă poate costa sub 500 de euro/7 zile. La asta se mai adaugă prețul motorinei și masa (o puteți prepara singuri, iar aprovizionarea să o faceți de la producători locali sau din supermarketuri) și, eventual, asigurările de călătorie.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...