Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul!

Bistrițenii au prins gustul aventurii și umblă hai hui în vacanțe, cu camperul!

Ultima modă în materie de vacanțe printre bistrițeni este cea cu camperul, un mic apartament de lux pe roți, care îți oferă o cu totul altă perspectivă asupra vacanței alături de familie sau de prieteni, mult mai aventuroasă. Stabilești destinația și ce vrei să vizitezi, iar în rest nu te mai doare capul de cazare sau unde vei lua masa dacă ajungi prea târziu la destinație! Ai dormitorul, baia și bucătăria la îndemână non-stop!

Un nou tip de vacanțe e la modă printre bistrițeni. Cea cu camperul auto. Dacă unii aleg să descopere România alături de familie sau de prieteni la volanul unei autorulote, alții aleg să umble hai hui prin Europa. Cei care au fost în asfel de vacanțe spun că experiența e una inedită, iar faptul că îți poți reconfigura traseul și vacanța după pofta inimii este partea cea mai frumoasă și aventuroasă. Câteva ore de condus și unghiul din care privești vacanța se schimbă total. Poți fi acum la munte și peste câteva ore la mare. Sau astăzi în Italia și mâine în Franța. Vrei pe Coasta de Azur? Setezi GPS-ul să te ducă acolo și nu-ți rămâne decât grija locurilor de vizitat, casa și masa sunt cu tine, mereu. Plus familia sau prietenii!

Un bistrițean, Dragoș Hârjoaba, a investit în două autorulote de lux (HaiHui Camper) care astă vară i-au purtat pe bistrițeni, și nu numai, în vacanțe de minim 7 zile prin țară sau străinătate. Dacă în vară litoralul Greciei, Croației sau Italiei au fost cele mai frecventate destinații, acum, în toamnă, câteva familii au ales să străbată România de la un capăt la altul, iar alții au programate vacanțe prin care să descopere Europa îndeaproape, ocolind agitația aeroporturilor și limitarea oferită de cazarea într-o cameră de hotel.

O familie de bistrițeni recent întoarsă dintr-un tur al României la volanul unui camper, a declarat pentru Bistrițeanul.ro că a fost o experiență cu totul aparte. Au savurat apusul de soare în mijlocul munților, unde nu era țipenie de om, iar frumusețea și sălbăticia locului i-a fascinat, copiii au experimentat micul dejun la marginea unui pârâu cu ape limpezi sau jocul în mijlocul naturii. Vremea a fost singura care le-a stricat puțin atmosfera când au ajuns la mare, au prins o zi ploioasă și cu vânt, care nu le-a permis să se bucure cum ar fi vrut de frumusețea litoralului în extrasezon. 

Recomandarea lor?! Fixați-vă traseul astfel încât să nu conduceți mai mult de 3-4 ore pe zi, altfel o să pierdeți timp prețios de explorat zone, orașe, etc.

Dacă în Europa, campinguri pentru autorulote cu toate faclitățile sunt la tot pasul, România încă nu este prea pregătită pentru astfel de experiențe. I-am întrebat cum s-au descurcat și ne-au spus că în benzinării au putut să golească toaletele, o operațiune complet automatizată, care nu durează mai mult de 10 minute, iar în rest, faptul că nu avem campinguri pentru autorulote este un avantaj: oprești unde te asiguri că nu deranjezi pe nimeni și nu ai încălcat proprietatea nimănui, iar mai departe te bucuri de aventură.

Pe site-ul www.haihuicamper.ro găsiți mai multe informații despre vacanțele cu astfel de autorulote, precum și prețurile.

Pont: În extrasezon prețurile cu închirierea scad mult, iar o vacanță de șapte zile prin Europa sau România la bordul unui camper vă poate costa sub 500 de euro/7 zile. La asta se mai adaugă prețul motorinei și masa (o puteți prepara singuri, iar aprovizionarea să o faceți de la producători locali sau din supermarketuri) și, eventual, asigurările de călătorie.

ÎNGRIJORĂTOR: Bistrițenii continuă să-și radieze firmele! noiembrie 14, 2019 - Numărul firmelor bistrițene radiate în primele 9 luni e mai bine de dublu față de aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, Bistrița Năsăud se clasează pe locul III la nivel național în ce privește creșterea semnificativă a radierilor. Numai în luna septembrie, zeci de bistrițeni au pus lacătul pe firme.
Aquabis: Două străzi din Bistriţa, fără apă potabilă astăzi noiembrie 14, 2019 - Două străzi din Bistriţa rămân astăzi fără apă. Cei de la Aquabis au de montat  un reductor de presiune pe conducta de distribuție a apei potabile.
REVOLTĂ a primarilor pe firma care adună gunoaiele: „Am ajuns să fim exploatați de Supercom!” noiembrie 14, 2019 - Prețurile practicate de SRL-ul care colectează gunoaiele, care cresc precum Făt Frumos, încep să revolte inclusiv primarii din mediul rural, care spun că au ajuns să fie exploatați de Supercom, iar cetățenii îi arată cu degetul din cauza dărilor mari la gunoi.
GRATUIT! Astăzi și mâine, testări ale glicemiei, la Policlinică: noiembrie 14, 2019 - Cu ocazia ZIlei Mondiale a diabetului, unitățile medicale oferă testări gratuite. Două zile la rând, la Policlinia Bistrița puteți să vă testați glicemia. Fii înțelept și rămâi sănătos:
FOTO/VIDEO: Incendiu devastator în Șanț. Patru familii au rămas fără locuințe noiembrie 14, 2019 - Cel mai violent incendiu din ultimii ani, înregistrat în județul nostru a avut loc la miezul nopții. Patru case din localitatea Șanț s-au făcut scrum. 15 persoane care locuiau în casele cuprinse de flăcări au rămas pe drumuri.
ȘOC și GROAZĂ la Căminul de bătrâni: Un bunic a înjunghiat un alt bunic noiembrie 13, 2019 - Un incident grav a avut loc azi la Căminul de Bătrâni din Bistrița. Un bunic l-a înjunghiat pe altul, în zona pieptului. Victima, de 73 de ani, a ajuns la spital. În această după-masă, un echipaj medical și unul al poliției au fost solicitate să intervină la un conflict finalizat cu înjunghieri, la Căminul de...
Purtată de „aripile dragostei” la sute de km distanță! Unde a fost găsită o minoră dispărută de acasă: noiembrie 13, 2019 - O copiluță din Dumitra a plecat de acasă, luni. Ieri, mama fetei i-a anunțat dispariția. Polițiștii au găsit-o rapid. O purtaseră ”aripile dragostei” la 400 de km distanță!
FOTO: I s-a aprins mașina la care lucra noiembrie 13, 2019 - Un bistrițean făcea reparații la mașina unui prieten. La un moment dat, la compartimentul motor a izbucnit un incendiu. A fost nevoie de intervenția pompierilor. 
Michael Anders-Kraus, unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, a plecat la cer noiembrie 13, 2019 - Unul dintre cei mai iubiți sași bistrițeni, Michael Anders Kraus, a plecat la cer, după ce ultima perioadă și-a petrecut-o într-un spital vienez. Plecat din țară de decenii, acesta a pus umărul la fondarea muzeului sașilor de la Viena și a sprijinit trimiterea de ajutoare umanitare în România.
ZVONOTECĂ: Cine-i pesedist, prieten cu sașii și n-a votat-o pe Dăncilă?! noiembrie 13, 2019 - De multe poți să-l acuzi pe primarul Ovidiu Crețu, dar nu de lipsa eleganței și că ar face ceva împotriva credințelor sale. Cum a evitat, elegant și determinat cum îl știm, să o voteze pe prima femeie președinte a PSD ca președinte al României, vă spunem noi...
Elevi, vi se mai pregătește ceva! Noul ministru al educației taie discipline din programa școlară noiembrie 13, 2019 - Elevii au primit o veste bună luna trecută. Timpul petrecut la școală ar putea fi redus. În completarea scăderii numărului de ore, noul ministru al educației vrea și tăierea de discipline.
Aquabis: O stradă din Bistriţa, fără apă potabilă, pentru câteva ore noiembrie 13, 2019 - O stradă din municipiul Bistriţa rămâne fără apă  potabilă azi, pentru câteva ore, anunţă cei de la Aquabis:
SPAIMA ȘOSELELOR! Fostul preot Cristian Pomohaci adună „premii” peste premii de la Rutieră noiembrie 13, 2019 - Fostul preot Cristian Pomohaci bate țara în lung și în lat pentru a ajunge la evenimentele la care este invitat și care îi aduc venituri substanțiale. Se pare că acesta nu prea respectă legislația rutieră și face colecție de sancțiuni de la agenții de la Rutieră.
VIDEO: Se întâmplă în Bistriţa! noiembrie 13, 2019 - Nu e rost de plictiseală, în zilele care urmează, la Bistriţa: aici va poposi unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni americani care a copilărit la Teaca şi care va oferi bistriţenilor, alături de profesorul Academiei de muzică din Amsterdam – un recital de excepţie:
SURPRIZĂ! Foștii șefi ai Poliției Bistrițene, trimiși în judecată pentru fapte de corupție, și-ar putea afla pedeapsa înainte de Moș Nicolae noiembrie 13, 2019 - Foștii șefi ai Poliției Bistrițene și-ar putea afla pedeapsa peste exact o săptămână. Judecătorii ar putea veni cu o soluție în acest caz, după aproape 5 ani, zeci de martori audiați și aproape 50 de termene de judecată.