0.4 C
Bistrița
joi, decembrie 1, 2022

Bistrițenii vor avea un nou loc de picnic. Acesta va fi amenajat în Viișoara, pe malul Râului Bistrița

Primăria Bistrița intenționează să mai amenajeze un loc de picnic, singura astfel de zonă fiind, în prezent Pădurea Schullerwald. Locul de picnic, care va fi dotat și cu aparate de fitness, va fi amenajat pe malul Râului Bistrița.

Pe masa consilierilor locali, la ședința de mâine se va afla și un proiect care prevede amenajarea unui parc pe malurile Râului Bistrița, în localitatea componentă Viișoara.

„Având în vedere lipsa unui parc amenajat în localitatea componentă Viișoara, continua expansiune a localității, precum și distanța mare până la spațiile verzi și de agrement din cadrul municipiului, se impune amenajarea unui parc pe suprafața de teren degradat identificată – 19.621 de metri pătrați. Realizarea parcului din această zonă va conduce la creșterea suprafețelor verzi de la nivelul municipiului, pe fondul reintegrării în circuitul urban al spațiilor reziduale ale acestuia”, se arată în proiectul de hotărâre.

Parcul respectiv va avea alei pietonale, parcare pentru autoturisme, grupuri sanitare, mobilier urban, aparate de fitness, un teren de sport. De asemenea, aceasta va fi a doua zonă din Bistrița dotată cu obiecte pentru gătit în aer liber, adică pentru picnic, după Pădurea Schullerwald.

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...