15.4 C
Bistrița
joi, iunie 1, 2023

BN: Un caz nou de COVID 19, în ultimele 24 de ore! Și 5 vindecări

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că la nivel național s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 269 cazuri noi. La nivelul județului nostru, o singură persoană a fost depistată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

România raportează azi 26.582 de cazuri de COVID 19, de la începutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, 269 de persoane au fost depistate pozitiv.

Din totalul de cazuri depistate, 18.912 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Astfel, la această oră, pe tritoriul României există 6.036 cazuri active, din care 210 sunt în stare GRAVĂ, la ATI.

Situația în Bistrița Năsăud

La nivelul județului nostru, în ultimele 24 de ore a fost raportat UN SINGUR caz nou de COVID 19.

Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.06.2020, este următoarea:

 • 8 persoane în carantină instituționalizată; – cu 4 mai puține ca ieri
 • 1484 persoane în izolare la domiciliu; – cu 16 mai puține ca ieri
 • 519 cazuri confirmate de CoVid-19;
 • 47 decese,
 • 368 persoane vindecate – cu 5 mai multe ca ieri

Informații detaliate despre UNELE cazuri pozitive, de la începutul pandemiei

 • Până în prezent, 42 cadre medicale (unsprezece medici, 31 asistenți) și 14 persoane parte din personalul auxiliar (infirmiere, brancardier) și un angajat din cadrul personalului suport au fost confirmate cu Coronavirus. Dintre acestea, 32 au fost declarate vindecate.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Bistriţa – Năsăud. Două sunt declarate vindecate.
 • Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar ale unui Centru de asistență pentru vârstnici din județul Bistrița-Năsăud. Ambele au fost declarate vindecate. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și toți beneficiarii centrului.
 • Printre pacienții confirmați cu Coronavirus se află și 22 persoane din cadrul unui alt Centru pentru vârstnici din județul Bistrița Năsăud (3 infirmiere, 18 beneficiari și bucătăreasa centrului). În urma testării contacților persoanelor confirmate, asistenta socială a centrului și un angajat parte din personalul auxiliar au fost confirmați cu CoVid-19. O infirmieră și doi beneficiari au fost declarați vindecați, iar opt beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului ministrului sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.
 • 11 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ. Dintre acestea, șase au fost declarate vindecate.
 • Două persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus sunt pacienți ai Centrului de dializă Diaverum. Ambele au fost declarate vindecate.
 • Șase persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Cinci dintre acestea au fost declarate vindecate.
 • O persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • Trei persoane dintre cele confirmate cu Coronavirus la nivel de județ sunt polițiști locali. Toate au fost declarate vindecate.
 • Patru persoane sunt polițiști din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție. Toate au fost declarate vindecate.
 • O persoană dintre cele confirmate cu Coronavirus este din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean. Aceasta a fost declarată vindecată.
 • 10 angajați ai ITM Bistrița-Năsăud au fost confirmați pozitiv la testarea cu Coronavirus. Toate aceste persoane au fost declarate vindecate.

Situația la nivel nașional arată AȘA:

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Lichidare de stoc la BIASICOM: Orice produs, cu 20% mai ieftin!

Finalul lunii mai vine cu lichidare de stoc la BIASICOM. Îți poți schimba frigiderul, mașina de...

Brutăria Presto caută vânzătoare și personal curățenie. Locuri de muncă, disponibile și la Italtextil Sărata, Aquabis, Amicii Building

Brutăria Presto (lângă Peco Mol Unirea) caută vânzătoare și personal curățenie. Supercom are nevoie de conducători...

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...