28 C
Bistrița
miercuri, iulie 24, 2024

Persoanele care nu vor să muncească, nu mai primesc ajutor social

Persoanele care sunt apte să muncească, dar refuză acest lucru, nu vor beneficia de ajutorul social – a transmis deputatul Bogdan Ivan Gruia. Ajutorul social va fi înlocuit cu venitul minim de incluziune!

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a transmis astăzi că persoanele care pot să muncească, însă nu doresc – nu vor mai primi ajutor social din partea statului.
ZERO lei de la stat pentru cei care POT să muncească, dar nu VOR. Doar persoanele care cu adevărat nu pot munci vor fi ajutate și sprijinite în continuare
Este un proiect de lege pe care l-am votat astăzi și cu care am venit în fața dumneavoastră în campania din 2020.
Cu sprijinul echipei PSD, doar cei care au nevoie cu adevărat de ajutor, vor avea un venit minim de incluziune majorat. Iar cei care refuză un loc de muncă de la AJOFM sau intenționat nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat!”, a punctat deputatul Bogdan Ivan Gruia.
PSD vizează și majorarea nivelurilor de venituri – a completat deputatul Bogdan Ivan Gruia. Se propune majorarea acestora la următoarele valori:
  • ajutor de incluziune – de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent,
  • ajutor pentru vârstnici – de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent,
  • actuala alocație pentru familii cu copii – de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent
  • pentru venitul total al familiei – de la 400 lei la 500 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Greșeli fatale în planificarea pensionării și cum să le evitați

Părinților noștri le-a fost ușor să își planifice pensionarea, deoarece majoritatea dintre ei au lucrat pentru același angajator și s-au retras cu ceasuri de aur și pensii de la companie. Cu toate acestea, zilele noastre sunt diferite, iar lucrurile sunt mai complicate...

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.