16.2 C
Bistrița
luni, septembrie 25, 2023

Persoanele care nu vor să muncească, nu mai primesc ajutor social

Persoanele care sunt apte să muncească, dar refuză acest lucru, nu vor beneficia de ajutorul social – a transmis deputatul Bogdan Ivan Gruia. Ajutorul social va fi înlocuit cu venitul minim de incluziune!

Deputatul Bogdan Ivan Gruia a transmis astăzi că persoanele care pot să muncească, însă nu doresc – nu vor mai primi ajutor social din partea statului.
ZERO lei de la stat pentru cei care POT să muncească, dar nu VOR. Doar persoanele care cu adevărat nu pot munci vor fi ajutate și sprijinite în continuare
Este un proiect de lege pe care l-am votat astăzi și cu care am venit în fața dumneavoastră în campania din 2020.
Cu sprijinul echipei PSD, doar cei care au nevoie cu adevărat de ajutor, vor avea un venit minim de incluziune majorat. Iar cei care refuză un loc de muncă de la AJOFM sau intenționat nu se califică la locul de muncă, nu vor mai primi niciun leu de la stat!”, a punctat deputatul Bogdan Ivan Gruia.
PSD vizează și majorarea nivelurilor de venituri – a completat deputatul Bogdan Ivan Gruia. Se propune majorarea acestora la următoarele valori:
  • ajutor de incluziune – de la 260 lei/adult echivalent la 275 lei/adult echivalent,
  • ajutor pentru vârstnici – de la 300 lei/adult echivalent la 400 lei/adult echivalent,
  • actuala alocație pentru familii cu copii – de la 600 lei/adult echivalent la 700 lei/adult echivalent
  • pentru venitul total al familiei – de la 400 lei la 500 de lei.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.