16.2 C
Bistrița
marți, iunie 25, 2024

Brățări electronice de monitorizare a celor cercetați penal ar putea ajunge mai repede în Bistrița-Năsăud

Ministerul Afacerilor Interne propune modificarea legislației, astfel încât brățările electronice de monitorizare să poată fi folosite în toată țara, inclusiv în Bistrița-Năsăud, începând din această toamnă. Acestea trebuiau să ajungă în Bistrița-Năsăud abia în anul 2025.

Modificările legislative dorite de Ministerul Afacerilor Interne au ca obiectiv creșterea gradului de siguranță publică și eficientizarea modului de supraveghere a executării măsurilor dispuse de organele judiciare.

MAI vrea devansarea datei de extindere la nivel național a proiectului de monitorizare electronică pentru ordinele de protecție și ordinele de protecție provizorii, de la ianuarie 2025 la 1 octombrie 2024.

Se propune, de asemenea, și devansarea datei de aplicare a sistemului de monitorizare electronică pentru persoanele față de care a fost dispusă măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu de la 1 ianuarie 2026 la 1 octombrie 2024.

Sistemul Informatic de Monitorizare Electronică trebuia implementat în Bistrița-Năsăud abia în a treia etapă, începând cu anul 2025. Momentan, sistemul este folosit doar în situațiile de violență domestică, în care este dispusă emiterea unui ordin de protecție sau a unui ordin de protecție provizoriu.

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Centrul Micul Prinț, Crama Jelna, SmartyKids Bistrița: Se caută terapeut, barman, asistent producție

Centrul Micul Prinț caută terapeuți pentru copii și tineri cu autism, iar Crama Jelna are nevoie de barman și ajutor de bucătar. SmartyKids Bistrița angajează persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în lucrul cu copiii! NOI locuri de muncă la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!