-5.4 C
Bistrița
sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Cabana de vânătoare preferată de Ceaușescu, situată în pădurea cu cea mai mare comasare de urși din Europa va fi reabilitată

Fosta cabană de vânătoare a lui Ceaușescu, de la Dealul Negru, își va schimba fața. Romsilva se pregătește să o reabiliteze, dând drumul la o primă licitație în acest sens.

Una dintre cabanele de vânătoare preferate de Ceaușescu, cea de la Dealul Negru, va fi reabilitată. Aceasta se află în custodia Romsilva și poate fi închiriată de cei care vor să trăiască experiența comunistă de vânătoare.

Cabana a fost ridicată în pădurea de la Dealul Negru, cunoscută pentru cea mai mare comasare de urși bruni din Europa. Aceasta nu a mai avut parte de intervenții de pe vremea comuniștilor.

Romsilva, prin Direcția Silvică Bistrița-Năsăud, a lansat o primă licitație, pentru serviciile de proiectare, mai exact pentru documentația de avizare a lucrărilor de intervenție și proiectul tehnic, pentru care a alocat 15.000 de lei.

Cabana a fost ridicată în 1977 și avea toate dotările necesare disponibile pe piață la acea vreme. Aceasta era împânzită cu animale împăiate, prinse chiar în pădurea din apropiere. Lângă cabană au fost amenajate inclusiv două heliporturi, unde ateriza Ceaușescu, pentru a nu fi nevoit să străbată tot drumul cu mașina.

Capacitatea de cazare este de 20 de locuri, având și un living încăpător, o sală de luat masa și chiar și un foișor cochet. Cuplul prezidențial venea la vânătoare aici de 3-4 ori pe an, vizita mobiliza nu mai puțin de 400 de persoane, care pregăteau partidele de vânătoare și se asigurau că nu le lipsește nimic soților Ceaușescu.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO – Cu Ciao Bella, frumoasă și sub plapumă: Pijamale satinate, compleuri fine din bumbac, lenjerii ”fierbinți”…

Chiar dacă e rece afară și ai sta doar în casă, sub plapumă, și acolo poți...

PRO COMPRESOARE Bistrița: Soluția pentru curățarea impecabilă a filtrului de particule

Funcționarea mașinilor, mici sau mari, a utilajelor, etc. poate fi afectată de înfundarea filtrului de particule. ...

Sanovil angajează fiziokinetoterapeut, Transmixt caută mecanici și electroniști auto! Locuri de muncă, disponibile în Bistrița

Transmixt Bistrița angajează mecanici și electroniști auto. Sanovil are nevoie de un fiziokinetoterapeut, dar și un inginer întreținere echipamente și economist / inspector resurse umane. Noi locuri de muncă - disponibile în Bistrița: