20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

CADOU de Anul Nou la spital: Aparat cu raze X, digital, în valoare de peste 200.000 de euro

Investițiile în aparatura din cadrul Spitalului Județean de Urgență continuă și în 2020. Astfel, primele zile ale noului an aduc și un aparat cu raze X, ultraperformant, digital. Valoarea acestuia depășește 200.000 de euro.

Anul 2019 a fost anul în care s-au investit aproape 6 milioane de euro în Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea a peste 150 de echipamente ultra-performante și modernizarea secției ATI – 3 milioane euro. Au fost zeci de mii de pacienți tratați de medici profesioniști și cadre medicale.

Un scurt sumar al investițiilor puteți vedea în video de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/674210506450728/” /]

Anul 2020 începe în aceeași notă: investiții în aparatură ultra modernă.

Unul dintre cele mai performante aparate cu raze X în sistem digital este pregătit să-și înceapă activitatea la Spitalul Județean, rămânând doar să primească autorizația CNCAN. Aparatul de radiologie digital oferă o mare acuratețe imaginilor și poate să fie folosit pentru evaluarea întregului schelet, dar și pentru investigații ale aparatelor: respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital. Mai mult, masa de poziționare a pacientului se poate preprograma și poate să fie înclinată până la 90 de grade, iar cea mai mică înălțime este de 48 cm. Așadar, este potrivită din punct de vedere ergonomic, atât pentru pacienții cu greutate mare, cât și pentru cei cu dizabilități sau în scaun cu rotile. Valoare investiției: 1.129.250lei – 236.442 euro”, a scris Radu Moldovan, președintele CJ BN, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.