19.8 C
Bistrița
marți, mai 28, 2024

CADOU de Anul Nou la spital: Aparat cu raze X, digital, în valoare de peste 200.000 de euro

Investițiile în aparatura din cadrul Spitalului Județean de Urgență continuă și în 2020. Astfel, primele zile ale noului an aduc și un aparat cu raze X, ultraperformant, digital. Valoarea acestuia depășește 200.000 de euro.

Anul 2019 a fost anul în care s-au investit aproape 6 milioane de euro în Spitalul Județean de Urgență Bistrița. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea a peste 150 de echipamente ultra-performante și modernizarea secției ATI – 3 milioane euro. Au fost zeci de mii de pacienți tratați de medici profesioniști și cadre medicale.

Un scurt sumar al investițiilor puteți vedea în video de mai jos:

[arve url=”https://www.facebook.com/emilradu.moldovan/videos/674210506450728/” /]

Anul 2020 începe în aceeași notă: investiții în aparatură ultra modernă.

Unul dintre cele mai performante aparate cu raze X în sistem digital este pregătit să-și înceapă activitatea la Spitalul Județean, rămânând doar să primească autorizația CNCAN. Aparatul de radiologie digital oferă o mare acuratețe imaginilor și poate să fie folosit pentru evaluarea întregului schelet, dar și pentru investigații ale aparatelor: respirator, gastrointestinal, cardiovascular și urogenital. Mai mult, masa de poziționare a pacientului se poate preprograma și poate să fie înclinată până la 90 de grade, iar cea mai mică înălțime este de 48 cm. Așadar, este potrivită din punct de vedere ergonomic, atât pentru pacienții cu greutate mare, cât și pentru cei cu dizabilități sau în scaun cu rotile. Valoare investiției: 1.129.250lei – 236.442 euro”, a scris Radu Moldovan, președintele CJ BN, pe pagina sa de Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

RCB Electro caută inginer electronist și electrician întreținere, Patiseria Sweet IRIS are nevoie de vânzătoare

RCB ELECTRO 97 Bistrița, producător de cabluri electrice, angajează pe perioadă nedeterminată inginer electronist și electrician întreținere. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, Fan Courier și Clinica Sanovil:

BISTRIȚA: S-a deschis We Fit Club, pe str. Alba Iulia! 1100 mp cu aparate performante de fitness, clase de kangoo jumps sau bodypump

Cea mai nouă, probabil cea mai modernă sală de fitness, singura desfășurată pe 1100 mp s-a...

Descoperă Mercedes me Service

Știai că: Aplicația Mercedes me Service îți oferă asistență digitală în toate problemele legate de service?