8.5 C
Bistrița
luni, octombrie 3, 2022

Câinii și pisicile de rasă comună pot fi sterilizați gratuit la Clinica Veterinară Linvet

Câinii și pisicile rasă comună de pe raza județului Bistrița-Năsăud, cu sau fără stăpân, pot fi sterilizați gratuit la Clinica Veterinară Linvet din Bistrița.

Mișcarea este organizată de iubitorii de animale, printre care și Christine Lang care justifică acțiunea:

„Sterilizarea este singura soluție umană, responsabilă, rațională, pentru a stopa înmulțirea necontrolată a câinilor, implicit al abandonului”, spune Christine Lang, iubitoare de animale și inițiatoare a campaniei de sterilizare.

Ce este sterilizarea?

Sterilizarea/castrarea reprezintă actul chirurgical prin care sunt înlăturate organele sexuale feminine/masculine, respectiv ovarele (ovariectomia), uterul (ovariohisterectomia) sau testiculele (orhidectomia).

Ambele proceduri chirurgicale sunt efectuate în timp ce animalul se află sub efectul analgeziei și anesteziei generale.

Vârsta recomandată de către medicii veterinari pentru o astfel de procedură depinde de specia, rasa (în special la căței), sexul și starea de sănătate a animalului în cauză.

Majoritatea medicilor veterinari recomandă ca sterilizarea animalelor să fie efectuată la o vârstă fragedă, în jurul vârstei de 6 luni, însă această perioadă poate varia și între 4 luni și 1,5 ani, în funcție de fiecare caz în parte.

Cel mai bun moment se stabilește în urma unui consult medical veterinar, în urma căruia medicul poate să recomande când ar fi cea mai potrivită perioadă pentru sterilizare/castrare.

Programările se fac la numărul de telefon 0744 761 915, Bld. General Grigore Bălan, nr.6. Se recomandă ca animalul să nu fie hrănit cu 12 ore înainte.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...

Au ajuns noile mascote de la Minnie și Mickey: Sonic X , Chase din Patrula Cățelușilor, dar și Mickey și Minnie varianta roz

Andrada, alături de echipa ei, aduce emoție, bucurie și culoare evenimentelor, îmbrăcând costume și transformându-se în...

Irem General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru Suedia și Olanda! Rombat Bistrița caută operatori producție

ROMBAT, singurul brand de baterii fabricate în România, angajează operatori producție, iar IREM General Contractor angajează Lăcătuși Montatori pentru proiect în Suedia si Olanda. Noi locuri de muncă, disponibile la Stewo Năsăud, Sanovil și Electroplast.