25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

CÂT vom plăti pentru gunoi din luna mai. Fiecare primărie își va stabili tariful:

Tariful pentru serviciile de salubritate va fi modificat începând cu 1 mai. Per persoană, șeful ADI Deșeuri susține că va fi undeva la 1,5 lei în plus. Fiecare primărie va putea însă să-și stabilească tariful:

Pe site-ul Consiliului Județean Bistrița Năsăud apar trei proiecte aflate în transparență decizională, privind majorarea tarifelor la salubritate.

Conform șefului ADI Deșeuri, prețurile nu au mai fost majorate din 2019, iar acum, se impun unele modificări.

Am redus cu 200 de lei/tonă tariful de ridicare a deșeurilor reciclabile, iar pentru deșeurile reziduale am ridicat prețul, per tonă, cu aproximativ 50 de lei. Această majorare vine din cauza creșterii prețurilor la utilități și combustibil, ridicarea separată a deșeurilor reciclabile și menajere, dar și a majorării salariului minim pe economie. Oricum tarifele nu au mai fost majorate din 2019. Dar am redus prețul per tonă la deșeurile reciclabile tocmai pentru a-i încuraja pe cetățeni să colecteze selectiv„ a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, șeful ADI Deșeuri, Cristian Niculae.

Acesta a explicat că modificarea tarifului la serviciile de ridicare a deșeurilor NU va influența foarte mult prețul plătit de persoană. Mai mult, fiecare primărie va putea stabili CÂT vor plăti cetățenii din comună/oraș pentru salubritate.

Prețul per persoană va crește cu un leu, poate un leu și 50 de bani. Cam așa. Deci nu cu mult. Ideea e că acum fiecare UAT va putea să-și stabilească prețul la salubritate. Dacă înainte se recomanda un tarif, acum și-l pot calcula ei, fiecare. Există deja un istoric al cantității de deșeuri pe care le generează anual. Și astfel, fiecare UAT va înmulți cantitatea de deșeuri cu valoarea pe tonă și apoi va împărți la numărul REAL de utilizatori. Și astfel, fiecare UAT va avea tariful în funcție de câte deșeuri produce” a explicat Cristian Niculae.

Conform proiectelor de pe site-ul Consiliului Județean, noile tarife propuse sunt:

În proiecte apare modificată inclusiv frecvența de ridicare a gunoiului:

Proiectele aflate în transparență decizională, ce vor fi aprobate sau nu în Adunarea Generală a ADI Deșeuri Bistrița-Năsăud le puteți consulta aici:

Proiect-de-Hotarare-nr.IX-5187-din-07.03.2022

Proiect-de-Hotarare-nr.IX-5188-din-07.03.2022

Proiect-de-Hotarare-nr.IX-5189-din-07.03.2022

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...