11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Ce șanse are un șomer bistrițean să-și găsească de muncă în 2020?

La nivelul județului nostru, rata șomajului era de 2, 56% în luna iunie (la nivelul țării era de 3%). Sunt 3307 șomeri în Bistrița-Năsăud, ceea ce raportat la celelalte județe nu este un număr atât de mare. Cum AJOFM scoate în permanență locuri noi de muncă pe piață, șansele de a-ți găsi un nou serviciu sunt ca în cazul unui lån 3000 DKK sms (împrumut 3000 DKK prin sms). De altfel, statisticile indică faptul că în prima jumătate a anului peste două mii de persoane fără loc de muncă și-au găsit un serviciu.

Iar ceea ce este și mai important este faptul că vârsta șomerilor încadrați în muncă a fost de peste 45 de ani (categorie socotită ca fiind cu risc crescut în găsirea unui loc de muncă). Au fost sprijiniți atât cei din mediul rural (aproximativ 1319 șomeri), cât și cei din mediul urban (676 persoane fără ocupație). Un alt punct pozitiv pentru AJOFM Bistrița-Năsăud este faptul că s-a reușit și încadrarea a peste 398 de șomeri tineri (sub 25 de ani). Toate acestea înseamnă că șansele de a-ți găsi un loc muncă în județul nostru sunt foarte ridicate!

Cum să-ți crești șansa de a obține un loc de muncă foarte rapid în Bistrița?

Piața muncii este deschisă tuturor celor care au nevoie de un serviciu. Numai că acele slujbe care merită și care îți oferă un salariu pe măsură sunt “vânate” de mai toți șomerii. Pentru a te evidenția în raport cu ceilalți trebuie să afișezi o atitudine pozitivă încă din momentul conceperii CV-ului. Nu trebuie să îl încarci în mod excesiv, cu informații care sunt utile angajatorului. Studiază profilul companiei la care aplici și vizualizează fișa postului pe care îl dorești. Scoate în evidență acele abilități pe care le deții și care te pot poziționa printre candidații meritorii.

Mulți angajatori pun accentul și pe felul în care se prezintă o persoană în timpul liber. De aceea, organizează-ți profilul de pe paginile de socializare, astfel încât să fie cât mai bine configurate. Totodată, participă la webinarii și seminarii online ce au legătură cu profilul locului de muncă pe care îl cauți, pentru a te familiariza cu acesta. Slujba pe care o dorești trebuie să fie cea care ți se potrivește ție și care să îți ofere o gamă extinsă de satisfacții, nu doar de natură materială.

Cauți slujbe online sau prin AJOFM?

Se poate presupune că șomerii cu vârsta de peste 45 de ani vor preferă să meargă pe varianta clasică, cea a căutării locurilor de muncă prin AJOFM. Un aspect care merită evidențiat este faptul că locurile de muncă prezentate de această organizație sunt verificate de către autoritățile competențe. Așadar, ai garanția asupra tuturor detaliilor prezentate. Poți căuta o slujbă și online, dar în acest caz mergi pe site-urile specializate în oferirea locurilor de muncă.

În anumite cazuri este greu să găsești locul perfect de muncă și este mai ușor să câștigi få en kassekredit 15000 DKK (să obții un overdraft de 15000 DKK). Cu toate acestea, atunci când îți stabilești în mod clar obiectivele pentru slujba mult-visată, este imposibil să nu o obții!

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...