11.7 C
Bistrița
sâmbătă, octombrie 8, 2022

Cei care își suspendă forțat activitatea în carantină pot cere șomaj tehnic

Instituția Prefectului precizează că cei care își suspendă activitatea ca urmare a intrării în vigoare a carantinei pe tot teritoriul Bistriței pot cere șomaj tehnic. Profeioniștii pot primi 75% din salariul mediu brut pe economie, adică în jur de 4.072 de lei/lună.

Șomajul tehnic se referă la activitățile profesionale suspendate sau restrânse pe perioada carantinei. Pentru cele două săptămâni de carantină, cei care cer șomaj tehnic vor primi jumătate din cei 75% din salariul brut de încadrare sau din salariul mediu brut pe economie în cazul profesioniștilor.

„Instituția Prefectului asigură că toate măsurile de sprijin pentru domeniile restricționate pe perioada de carantină sunt susținute prin decontarea șomajului tehnic atât pentru salariați cu 75% din salariul brut de încadrare, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut pe economie, cât și prin plata pentru profesioniști a 75% din salariul mediu brut pe economie, respectiv 4072 lei/lună”, transmite Instituția Prefectului.

Cei care vor să beneficieze de acest sprijin trebuie să depună cererile în luna decembrie, pentru luna noiembrie. Profesioniștii pot depune cererile pe platform aici.gov.ro pentru AJPIS, în baza Ordonanței 30/2020, cât și în baza Ordonaței 132/2020.

Pentru decontarea șomajului tehnic, în vederea plății salariaților a căror activitate este suspendată, cererile se depun pe aceeași platformă, selectând însă AJOFM.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Beclenarul care ajută bistrițenii să-și transforme fructele din livadă în suc 100% natural. Totul a pornit de la un utilaj mic, în propriul garaj

Cei care vor ca fructele din propria livadă să se transforme într-un suc delicios și sănătos...

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

ROMBAT angajează Key Account Manager și IT SAP Analyst. NOI locuri de muncă, în Bistrița

ROMBAT angajează Key Account Manager, operatori producție și IT SAP Analyst. Noi locuri de muncă sunt...