7.1 C
Bistrița
vineri, aprilie 19, 2024

Celtic Transilvania: Concerte, reconstituiri istorice, ateliere meşteşugăreşti şi demonstraţii de luptă! Program complet

Totul a început în 2014, ca o „petrecere” locală. Acum a devenit un festival internaţional recunoscut ca etalon de calitate între festivalurile de gen din Europa. Ce NU aveţi voie să rataţi la Celtic Transilvania:

Este un eveniment complex, unic în România, şi chiar în estul Europei, în care se combină armonios activitățile de reconstituire istorică a perioadei celtice din Transilvania, cu muzica folk, rock si metal. Este, totodată, un eveniment pentru întreaga familie, de la nepoți la bunici.

Aşadar, dacă iubeşti muzica folk, rock şi metal, dacă eşti pasionat de reconstituire istorică, dacă vrei să cunoşti mai multe despre perioada celtică a Transilvaniei (La Tene) – atunci Festivalul Celtic Transilvania este exact ceea ce cauţi!

În fiecare dintre cele 3 seri ale festivalului veţi avea parte de concerte ale unor trupe sau artişti valoroşi. De asemenea, în cadrul acestui eveniment ne propunem să aducem în atenția publicului, printr-o atmosferă inedită, aspecte mai puțin cunoscute ale vieții celților şi a altor civilizaţii antice care – între secolele VI. Î.Hr. – IV D.Hr. au trăit în imediata apropiere a Becleanului”, au subliniat organizatorii evenimentului.

Publicul participant la eveniment va putea cunoaște prin intermediul conferințelor, workshop-urilor și spectacolelor – caracteristici ale modului de viață din perioada epocii La Téne precum folclorul și mesteșugurile acestei civilizații.

De asemenea, publicul se va bucura de expoziții îmbrăcăminte celtică, demonstrații de lupte 1 la 1, 2 la 2, demonstrații de tir cu arcul, demonstrația cavaleriei dacice, demonstraţii de luptă ale celţilor, lupte de gladiatori sau prezentări de arme.

Atelierele care vor fi organizate la Celtic Transilvania se anunţă la fel de spectaculoase: publicul va putea participa la ateliere de fierărie, de țesut la război, de prelucrare a lemnului, de confecționare a cămășilor din zale de fier sau de confecţionat podoabe . Acestea vor fi completate de activităţile artistice romane şi barbare: dansuri şi muzică.

Aceste activităţi vor fi susţinute de trupe de reenactment din ţară şi străinătate, alcătuite din specialişti, arheologi şi istorici, pentru o reconstituire istorică cât mai apropiată de realitate.

În acest an vor fi invitate 8 grupuri de reconstituire istorică: OMNIS BARBARIA (România), AMICII MUZEULUI (România), TERRA CELTICA (Polonia), CASTRVM NOVIS (România), TERRA DACICA AETERNA (România), PRO ANTICA (Polonia), HARJIS REBORN (Polonia) şi GETO-DACII DIN MOLDOVA (România).

Parada moto şi prezentările de motociclete nu vor lipsi nici în acest an. Traseul paradei va străbate tot oraşul Beclean, de la est la vest, cu plecare de pe platoul de lângă Băile Figa. Motociliştii vor face un popas de o jumătate de oră în parcarea de lângă Primăria Beclean, unde îşi vor etala bijuteriile pe două roţi.

Programul Festivalului Celtic Transilvania, 19-21 iulie 2019

Vineri 19 iulie

12:00 – Deschiderea „Satului Celtic” pentru public

12:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte : WHY CAT WHY?, DYRNWYN, KILLSORROW, E-AN-NA, WAYLANDER și SKILTRON.

Sâmbătă, 20 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi istorice interactive în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

12:00 – 14:00 – Parada moto – Traseul: Platou Figa – intrare pe DN – deplasare spre Dej – întoarcerea la Restaurantul Regal Coldău – parcare Primăria Beclean, cu staţionare 30 minute pentru publicul larg – întoarcere la platoul festivalului din Băile Figa.

14:00 – 15:00 – Lansare de carte. Călin Acu lansează Celtic. Reîntâlnirea – al doilea volum din „trilogia Celtic”, inspirat de magia Festivalului Celtic Transilvania.  Prezentare făcută de autor şi sesiune de autografe.

17:00 – 01:00 – Concerte: LUCKY THIRTEEN, ADAMO CADUCO, DRAKENS ORDEN, KYLFINGAR, AETHER, CRUACHAN și GOD.

Duminică 21 iulie

11:00 – 18:00 – Activităţi de reconstituire istorică, ateliere interactive şi demonstraţii pentru public în „Satul celtic”

11:00 – 17:00 – Probe de sunet la scenă

17:00 – 01:00 – Concerte: NAMELESS HORIZONS, BEAUTY AND THE RAT, UNTOLD FAITH, GJELDRUNE, LUX PERPETUA, LAGERSTEIN și SUR AUSTRU.

*****

Pe lângă muzică, reconstituire istorică şi activităţi moto, publicul se poate relaxa la Băile Figa, aflate vizavi de locul de desfăşurare al festivalului. O altă atracţie turistică importantă este Herghelia Beclean, una dintre cele mai mari din ţară, aflată la 5 minute de platoul Celtic Transilvania.

Cei interesaţi pot vizita şi situl arheologic Figa – unul dintre cele mai importante situri de explorare a sării, unde au fost descoperite diverse artefacte datând de acum 3000 ani.

Evenimentul va avea amenajată şi o zonă de târg, de unde se vor putea cumpăra diverse articole de artizanat, tricouri şi alte articole rock.

În cadrul festivalului se va organiza din nou tombola anuală, la care vor putea fi câştigate multe premii constând în instrumente muzicale, tricouri, articole meşteşugăreşti şi de artizanat.

Festivalul Celtic Transilvania este aşadar locul ideal unde aveţi ocazia să petreceţi un weekend de vis!

AICI se pot admira fotografii de la ediţiile precedente, iar AICI puteţi urmări toate noutăţile evenimentului. Accesul publicului este GRATUIT la toate activităţile !

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.