11 C
Bistrița
luni, martie 27, 2023

Mamografii, testări Papanicolau și HPV GRATUITE la sediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență

Începând de astăzi, la sediul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Bistrița funcționează un centru medical de evaluare și promovare a sănătății. Acolo se pot face GRATUIT mamografii, testări Papanicolau și HPV.

Centrul Medical funcționează la sediul SVSU de pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 15. Se pare că solicitarea a venit din partea Direcției de Sănătate Publică și din partea Institutului Oncologic „Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca, aflate în parteneriat pe două proiecte finanțate de Fondul Social European privind sănătatea femeilor.

Un medic ginecolog, un asistent medical și un registrator le așteaptă pe bistrițence la centru, pentru a-și face mamografii și testări Papanicolau și HPV gratuite.

De astăzi până în 24 februarie, între orele 09.00 și 18.00, aici se efectuează mamografii gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de sân, cu unitatea mobilă a IOCN, iar testările gratuite pentru patologia colului uterin, HPV și Papanicolau, se vor face până la sfârșitul anului, respectiv 29 decembrie 2023, în spațiul nou amenajat. Detalii suplimentare și programări, la numărul de telefon 0756122086.

„Acțiunile de evaluare și prevenție vor fi extinse pe parcurs, pentru ca acest centru să răspundă necesităților reale ale cetățenilor municipiului, în special ale celor din categoriile defavorizate, în privința profilaxiei diverselor patologii. Spațiul amenajat la sediul SVSU a fost reautorizat de Direcția de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, iar înființarea centrului a fost aprobată în recenta ședință a Consiliului Local”, precizează primarul Ioan Turc.

Foto: Ioan Turc

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Am incercat in nenumarate zile sa imi fac o programare, dar la tel 0756122086, nu raspunde nimeni….Cum au procedat cele 1200 femei care si ai facut analizele acolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Mâine se deschide AmaZone Bistrița, primul magazin cu produse resigilate sau lichidări de stoc Amazon, din județ!

Peste 1.000 de produse, cu reduceri de 50 %, îi așteaptă mâine pe bistrițeni la AmaZone...

Un nou magazin ZOO Hobby, în Ștefan cel Mare, lângă Cotidian

Bistrițenii  din partea de sus a orașului au de acum un magazin destinat animăluțelor lor de...

Easy Solution Bistrița – servicii profesionale de curățenie pentru firme și instituții

Lasă grija curățeniei biroului, firmei sau halei pe mâna celor de la Easy Solution: Specializați în...