-0.9 C
Bistrița
luni, decembrie 11, 2023

Centrul de plasament Bistrița se închide! Care e soarta celor aproape 40 de copii:

Centrul de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilități Bistrița se închide. Acestuia i-a fost retrasă licența de funcționare. Astfel, au trebuit luate măsuri pentru cei aproape 40 de copii care locuiesc aici.

În Centrul de Plasament de Tip Familial pentru Copiii cu Dizabilități Bistrița, locuiesc 39 de suflete.

31 de beneficiari au vârsta cuprinsă între 0 și 18 ani, iar 8 beneficiari au vârsta peste 18 ani. În anul 2019, din cei 31 de beneficiari, un număr de 5 copii vor împlini vârsta de 18 ani, iar în anul 2020, 4 copii vor împlini vârsta de 18 ani. Menționăm că toți copiii cu vârste cuprinse între 0 și 7 ani prezintă handicapuri grave, cu dependență de îngrijiri în servicii de tip rezidențial specializate”, informează DGASPC.

În 10 septembrie 2018, Centrului de Plasament i-a fost retrasă licența de funcționare. Astfel, au trebuit căutate soluții pentru sufletele care beneficiau de acest serviciu.

„Ca urmare, pentru cei 22 de copii cu dizabilități care vor figura în evidența Centrului de Plasament de Tip Familial pentru Copilul cu Dizabilități Bistrița este necesară  construirea a două case de tip familial, urmând ca la finalizarea acestora, prin transferul beneficiarilor în cele două case nou construite, centrul de plasament în care aceștia sunt găzduiți, să fie desființat”, explică autoritățile.

Astfel, autoritățile județene au decis să asigure două terenuri, de 800 -1000 mp fiecare, pentru construirea a două case de tip familial. Casele vor fi ridicate de cei de la HHC. Valoarea unei case se va ridica la 200.000 de euro și se preconizează că vor fi gata până în 30 septembrie 2020.

În spațiul rămas liber după închiderea Centrului de Plasament de Tip Familial pentru Copilul cu Dizabilități Bistrița se vor amenaja cabinete pentru terapiile specifice desfășurate în cadrul Centrului de recuperare de zi pentru copilul cu dizabilități, unitate componentă a Centrului pentru Protecția Copilului Bistrița”, anunță DGASPC BN.

Fundația Hope and Homes for Children Romania a mai construit în județul nostru, cinci case de tip familial. Două case sunt în localitatea Teaca, două, în orașul Năsăud și o casă de tip familial în Bistrița.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

FOTO: S-a deschis Pizzeria Restaurant Allegria, la Pagu! Pe lângă pizza care i-a făcut cunoscuți, au acum în meniu și delicii din bucătăria libaneză

Povestea Pizzeria Allegria începe în urmă cu câțiva ani, la Năsăud. După ce i-a cucerit pe...

Doar TREI apartamente disponibile la prețul promoțional de 999 Euro/mp plus TVA în complexul Best Luxury Residence, de pe Libertății

Best Luxury Residence propune celor care se află în căutarea unui apartament un proiect imobiliar modern, care se ridică deja pe str. Libertății din Bistrița. Primul bloc va fi dat în folosință anul viitor. În această perioadă, dezvoltatorul imobiliar are o ofertă: 5 apartamente la un preț promoțional de doar 999 Euro/mp plus TVA. Două dintre apartamente s-au dat, mai sunt trei disponibile la acest preț.

Anunț începere proiect de investiții pentru retehnologizarea societății

SC FLORĂRIILE PĂPĂDIE S.R.L anunță începerea activităților proiectului „PROIECT DE INVESTITII PENTRU RETEHNOLOGIZAREA SOCIETATII”, Cod SMIS 161978, finanțat în cadru POC - Programul Operațional Competitivitate 2014-2020...