6 C
Bistrița
vineri, decembrie 9, 2022

FOTO SPECTACULOS! Centrul Legacy de la Băile Figa a fost inaugurat și promite să nu te lase să pleci de lângă Beclean, cu zilele

Astăzi a fost inaugurat Centrul Legacy, cea mai noua facilitate de la Băile Figa, care poate concura cu orice aquaparc din țară. Acesta practic a diversificat serviciile de la Figa și promite să îi țină pe turiști mai multe zile acolo. Printre serviciile oferite se numără un tobogan de interior, bazine încălzite, sauna, salină și chiar o sală de bowling.

Centrul Recreativ Legacy este cea mai nouă facilitate de la Băile Figa. Acesta se întinde pe 16.150 de metri pătrați și a costat 22,7 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Operațional Regional.

Centrul Recreativ Legacy a fost inaugurat astăzi, în prezența ministrului Investițiilor Europene, Marcel Boloș, care, cu această ocazie a fost făcut cetățean de onoare al orașului Beclean.

Oficial, Centrul Legacy va fi deschis publicului începând cu data de 1 decembrie. Până atunci, Primăria Beclean mai trebuie să stabilească și prețurile practicate pentru cei care vor să se bucure de facilitățile oferite. Acestea vor fi, cel mai probabil, diferite în funcție de zona dorită.

La interior au fost amenajate 3 pisicine de trei adâncimi diferite: cea care servește drept zonă de „aterizare” a toboganului are 1,3 metri, cea mai adâncă are 1,6 metri, la care se mai adaugă una cu Jacuzzi, de 1,4 metri. Toate trei sunt interconectate și au apa încălzită. Una dintre ele are apă sarată.

Se pregătește o sală de bowling

De asemenea, au fost amenajate saune și două camera saline, una dintre ele specială pentru copii, care are inclusiv covor din sare. La acestea se adaugă săli recretive, cu muzica ambientală, bibliotecă, săli de create sau de sport, cu aparate de fitness.

Este în curs de amenajare și o sală de bowling, care încă nu se știe dacă va fi funcțională chiar la deschiderea din 1 decembrie. Parte din beneficiari, cu condiții sociale speciale, vor avea parte de gratuitate.

„Ne-am gândit la un proiect social, în care vom avea beneficiari din anumite categorii. Acest centru este foarte generos și nu se putea adresa doar Primăriei Beclean. Acest centru se adresează primarilor din zonă. Vom organiza activități pentru ei, gratuit”, a mai spus primarul Nicolae Moldovan, la inaugurare.

 

 

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Iubești înghețata și cheesecake-ul de la Gelateria Aniela? Le poți comanda pentru masa de Crăciun sau Revelion

Masa de Crăciun și de Revelion e plină de bunătăți tradiționale. Cei de la Gelateria Aniela...

Rombat angajează Manager Planificare Producție, Betak are nevoie de un inginer mecanic priceput

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Rombat - care angajează operatori și manager...

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...