21.7 C
Bistrița
luni, mai 20, 2024

Ciceu Giurgești va intra în carantină! CE ar fi dus la o asemenea incidență:

Comuna Ciceu Giurgești va intra în carantină, după ce incidența cazurilor COVID a depășit 10/1.000. Astăzi la ora 12.00 va avea loc ședința în care se ia decizia finală, dar ”demersul e deja făcut”, conform prefectului județului. CE ar fi dus la o asemenea creștere a cazurilor:

Speram că NU vom mai ajunge să luăm astfel de măsuri, mai ales că incidența cazurilor a scăzut chiar foarte tare în județ, dar uite, că oricând se poate întâmpla ceva la care nu te aștepți” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Direcția de Sănătate Publică Bistrița Năsăud a trimis la Institutul Național de Sănătate Publică situația privind incidența cazurilor COVID din Ciceu Giurgești, solicitând carantinarea comunei. Conform ultimei raportări, s-a ajuns la o incidență de aproape 11/1.000 de locuitori.

 

Sunt 16 cazuri în total, fiind vorba de 8 familii. Nu sunt multe cazuri, dar comuna e mică. INSP și-a dat deja acordul, iar azi la ora 12.00 vom avea o ședință a CJSU și vom propune carantinarea comunei Ciceu Giurgești. Vor fi filtre la intrarea și ieșirea din comună, se va putea ieși din casă doar pe bază de declarație, și asta e! Nu avem ce face! Dacă nu au vrut să respecte măsurile impuse, trebuie să recurgem și la așa ceva. Deci două săptămâni vor sta în carantină. Și să sperăm că nu se mai repetă astfel de lucruri. Măsurile sunt date ca să fie respectate. Și uite că, în loc să ne zbatem să deschidem toate școlile și să ne reluăm viața, cât mai normal posibil, avem de-a face cu astfel de cazuri și cu restaurante care anunță chefuri” a mai spus Stelian Dolha.

Giurgeștenii, majoritatea sunt corona-sceptici. Conform ”gurii satului”, s-ar fi ajuns la această incidență după ce un sătean ar fi venit din străinătate și a făcut chef, chemând mai mulți prieteni. Pe lângă mâncare și băutură…se pare că i-a ”omenit” și cu noul tip de coronavirus.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Materom: Ofertă de primăvară pentru călătorii confortabile și mult mai sigure

A venit în sfârșit primăvara și este momentul potrivit pentru începuturi proaspete și noi aventuri. Descoperă frumusețea naturii care ne trezește la viață, din spatele volanului modelului tău Mercedes-Benz preferat – un companion excelent pentru călătorii pline de experiențe incitante!

NOI locuri de muncă la SmartyKids Bistrița, RCB Electro și Aquabis! Sanovil caută infirmieră și fiziokinetoterapeut

Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională și lucrul cu copiii! RCB Electro are nevoie de inginer electrotehnic și electrician întreținere / reparații. Aquabis recrutează șofer profesionist și cititor contoare pentru Bistrița și Beclean. Noi locuri de muncă sunt disponibile și la Clinica Sanovil:

SENZAȚIE: Epilare definitivă cu Soprano ICE- Alexandrite 755 prin răcire cu gheață, acum, la Paula Murg Beauty – Cult by Nella

Epilarea definitivă e acum mai simplă și mai la îndemână ca oricând. Diferența o face însă...