15.1 C
Bistrița
joi, septembrie 28, 2023

Circulația feroviară oprită până mâine dimineață din cauza vremii rele

Județul Bistrița-Năsăud se află până la miezul nopții sub COD GALBEN de inundații și sub COD PORTOCALIU de ninsori. Vremea rea și-a lăsat deja amprenta în județ. Peste 1000 de gospodării au rămas fără curent din cauza vântului puternic, iar circulația pe calea ferată între Vatra Dornei și Ilva Mică a fost oprită până mâine dimineață.

În contextul avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m, valabil până joi, 06 februarie, ora 08:00, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară.

Din cauza vremii rele, circulația pe calea ferată între Vatra Dornei și Ilva Mică este blocată de copaci căzuți pe calea ferată. Lucrările se sistează până dimineață. Călătorii vor fi transportați cu auto între Floreni și Ilva Mică.

De asemenea, la ora 20:00, situația în județ era următoarea: 90 posturi de transformare nealimentate și 5943 consumatori nealimentați cu energie electrică. Zonele afectate au fost Valea Mare, Piatra Fântanele, Tiha Bârgăului, Tureac, Unirea, Livezile, Mureșenii Bârgăului, Rusu Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului și Prundu Bârgăului.

La ora 21:00 reprezentanții Instituției Prefectului transmiteau că în continuare există 45 de posturi de transformare nealimentate și 1411 consumatori nealimentați cu energie electrică.

UPDATE:

La ora 22:00 în Pasul Tihuța se circulă în continuare în condiții de iarnă. Autovehiculele sunt însoțite de echipaje rutiere și cele de deszăpezire. Se acționează cu nouă utilaje de deszăpezire.

Sursa video: Marius Cristian

UPDATE 2:

Și în municipiul Bistrița mai multe străzi au rămas fără curent.

Din cauza unei defecțiuni, care nu poate fi remediată momentan, pe strada Tărpiului, lângă Netex, este beznă. S-ar părea că mulți bistrițeni din zona afectată au centrale electrice, iar în lipsa energiei electrice stau în frig în casă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Supărat că n-ai prins programul Rabla?! Vești bune de la RUBIN: 3.000 de euro DISCOUNT la noul model SsangYong KORANDO

Dacă ai ratat sau nu te-ai încadrat în programul Rabla pentru a obține un tichet de...

Se fac angajări la Rombat, Fan Courier și Electroplast. NOI locuri de muncă, în Bistrița

Electroplast caută Controlor calitate, Rombat are nevoie de Analist cumpărări, electrician și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Fan Courier, Kreativ Metal, Michaela’s Brasserie, Transmixt sau Tehnoprod Plast. Oferta completă - mai jos:

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița: