34.9 C
Bistrița
duminică, iulie 14, 2024

Circulația feroviară oprită până mâine dimineață din cauza vremii rele

Județul Bistrița-Năsăud se află până la miezul nopții sub COD GALBEN de inundații și sub COD PORTOCALIU de ninsori. Vremea rea și-a lăsat deja amprenta în județ. Peste 1000 de gospodării au rămas fără curent din cauza vântului puternic, iar circulația pe calea ferată între Vatra Dornei și Ilva Mică a fost oprită până mâine dimineață.

În contextul avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m, valabil până joi, 06 februarie, ora 08:00, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară.

Din cauza vremii rele, circulația pe calea ferată între Vatra Dornei și Ilva Mică este blocată de copaci căzuți pe calea ferată. Lucrările se sistează până dimineață. Călătorii vor fi transportați cu auto între Floreni și Ilva Mică.

De asemenea, la ora 20:00, situația în județ era următoarea: 90 posturi de transformare nealimentate și 5943 consumatori nealimentați cu energie electrică. Zonele afectate au fost Valea Mare, Piatra Fântanele, Tiha Bârgăului, Tureac, Unirea, Livezile, Mureșenii Bârgăului, Rusu Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului și Prundu Bârgăului.

La ora 21:00 reprezentanții Instituției Prefectului transmiteau că în continuare există 45 de posturi de transformare nealimentate și 1411 consumatori nealimentați cu energie electrică.

UPDATE:

La ora 22:00 în Pasul Tihuța se circulă în continuare în condiții de iarnă. Autovehiculele sunt însoțite de echipaje rutiere și cele de deszăpezire. Se acționează cu nouă utilaje de deszăpezire.

Sursa video: Marius Cristian

UPDATE 2:

Și în municipiul Bistrița mai multe străzi au rămas fără curent.

Din cauza unei defecțiuni, care nu poate fi remediată momentan, pe strada Tărpiului, lângă Netex, este beznă. S-ar părea că mulți bistrițeni din zona afectată au centrale electrice, iar în lipsa energiei electrice stau în frig în casă.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

MATEROM AUTOMOTIVE: Piesele de origine Mercedes-Benz oferă calitate superioară, siguranță și fiabilitate, fiind testate după standarde stricte

Alege Piese de origine Mercedes-Benz de calitate, direct de la sursă – sigure, durabile şi economice. Pentru a garanta că automobilul tău Mercedes-Benz va rămâne întotdeauna un Mercedes original.

MATEROM AUTOMOTIVE: Cele mai îndrăgite modele Škoda au acum un avantaj client de până la 3.050 Euro!

Grăbește-te și profită acum de aceste REDUCERI WOW! Škoda Kodiaq 2024 Selection - Lux și Putere Experimentează luxul...

DELICE PAN angajează șofer categoria B. Noi locuri de muncă, la Coroana Grand Hotel, Centrul Micul Prinț, Stewo Năsăud sau Coroana

Echipa Delice Pan are nevoie de un șofer pentru distribuție pâine, iar Tricorama caută operator utilaje personalizare. Centrul Micul Prinț angajează terapeuți pentru copii și tineri cu autism. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Crama Jelna, Restaurant Coroana, Aquabis sau STEWO  PLAST Năsăud: