6.5 C
Bistrița
marți, octombrie 4, 2022

Circulația feroviară oprită până mâine dimineață din cauza vremii rele

Județul Bistrița-Năsăud se află până la miezul nopții sub COD GALBEN de inundații și sub COD PORTOCALIU de ninsori. Vremea rea și-a lăsat deja amprenta în județ. Peste 1000 de gospodării au rămas fără curent din cauza vântului puternic, iar circulația pe calea ferată între Vatra Dornei și Ilva Mică a fost oprită până mâine dimineață.

În contextul avertizării meteorologice de COD PORTOCALIU de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m, valabil până joi, 06 februarie, ora 08:00, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în ședință extraordinară.

Din cauza vremii rele, circulația pe calea ferată între Vatra Dornei și Ilva Mică este blocată de copaci căzuți pe calea ferată. Lucrările se sistează până dimineață. Călătorii vor fi transportați cu auto între Floreni și Ilva Mică.

De asemenea, la ora 20:00, situația în județ era următoarea: 90 posturi de transformare nealimentate și 5943 consumatori nealimentați cu energie electrică. Zonele afectate au fost Valea Mare, Piatra Fântanele, Tiha Bârgăului, Tureac, Unirea, Livezile, Mureșenii Bârgăului, Rusu Bârgăului, Mijlocenii Bârgăului și Prundu Bârgăului.

La ora 21:00 reprezentanții Instituției Prefectului transmiteau că în continuare există 45 de posturi de transformare nealimentate și 1411 consumatori nealimentați cu energie electrică.

UPDATE:

La ora 22:00 în Pasul Tihuța se circulă în continuare în condiții de iarnă. Autovehiculele sunt însoțite de echipaje rutiere și cele de deszăpezire. Se acționează cu nouă utilaje de deszăpezire.

Sursa video: Marius Cristian

UPDATE 2:

Și în municipiul Bistrița mai multe străzi au rămas fără curent.

Din cauza unei defecțiuni, care nu poate fi remediată momentan, pe strada Tărpiului, lângă Netex, este beznă. S-ar părea că mulți bistrițeni din zona afectată au centrale electrice, iar în lipsa energiei electrice stau în frig în casă.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum îți pot schimba rezultatele la loterie viața?

Oamenii rămân deseori la un loc de muncă foarte mult timp din cauza dorinței de bani....

Și ce dacă e toamnă?!? La Casa EMA te bucuri de piscină indiferent de vreme. Familiile au prețuri speciale

Faptul că a venit toamna nu ar trebui să te împiedice să te relaxezi înotând. La...

Vineri și sâmbătă, 20 la sută REDUCERE în magazinele MARECOM! Sărbătoresc 17 ani de când produc costume în fabrica din Năsăud

Producătorul de îmbrăcăminte MARECOM sărbătorește weekendul acesta 17 ani de când produce costume și haine pentru...