1.6 C
Bistrița
duminică, decembrie 8, 2024

VIDEO: La doar 22 de ani, Titus este singurul bistrițean care „se bate” cu greii cocktail-urilor, la cea mai mare competiție de profil din țară

La vârsta la care majoritatea tinerilor abia își dau seama ce vor să facă cu viața lor, Titus, un barman de doar 22 de ani, se încumetă să participe la cea mai mare competiție de cocktail-uri din țară. Acesta este singurul bistrițean care participă la concursul care l-ar putea trimite în Sao Paulo, Brazilia, să reprezinte România, la competiția globală.

Are doar 22 de ani și este barman încă de la 18 ani. Face cele mai spectaculoase cocktail-uri în singurul local specializat în asta din Bistrița: Brikada. Titus a fost autodidact, iar orele multe petrecute după bar și studiind combinații de arome și băuturi l-au determinat să-și testeze priceperea la cea mai mare competiție din România, dedicată barmanilor: World Class Bartenders România.

De altfel, Titus este singurul bistrițean care se încumetă să participe la competiția care l-ar putea trimite în Sao Paulo, Brazilia, să reprezinte România, la cel mai mare concurs de profil din lume.

Barmanii care participă la competiție au la dispoziție 6 minute să pregătească o băutură, în dublu exemplar.

„Ai două probe, una pe bază de gin și alta pe bază de whiskey. Ai de făcut un „twist” (n.r. combinație de arome/băuturi) cu un Martini și un „twist” cu orice băutură pe bază de whiskey. Eu sunt singurul barman din Bistrița care intră în competiție”, spune Titus.

Acesta spune că pregătirea celor două băuturi pentru competiție implică mult timp petrecut la documentare pentru ingrediente, dar și foarte multe teste până se ajunge la combinația perfect echilibrată, care oferă în primul rând o experiență.

„Pe lângă faptul că primești experiență ca și barman, ai parte și de expunere, ceea ce iar e important pentru noi. Brand-urile pot să îți dea mai multă atenție decât în mod normal. E și o realizare pentru tine ca barman să vezi că oamenii din fața ta care sunt mai buni decât tine te jurizează și îți dau un feedback care poate fi pozitiv pentru tine”, completează tânărul barman.

 

 

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Cofetăria Gelateria Merigo vă așteaptă zilnic cu bunătăți dulci, chiar și pentru cei ce țin post

Pofta de dulce poate fi ușor astâmpărată cu bunătățile pregătite de Cofetăria Gelateria Merigo. În vitrine...

Gelateria Aniela îți pune Crăciunul ”la pachet”: turtă dulce cu scorțișoară, rulouri, prăjiturele fine și înghețată!

Cum ar fi să vă răsfățați invitații de Crăciun cu bunătățile de la Gelateria Aniela?! Nimic...

Se fac angajări la FAN Courier, RCB Electro, MasterFoam. Noi locuri de muncă, în Bistrița

Compania RCB Electro angajează pentru o perioadă nedeterminată electrician și gestionar depozit. MasterFoam are nevoie de stivuitoriști. La Brutăria Delice Pan este nevoie de inginer tehnolog în industria alimentară. Oferta completă, mai jos: