20.4 C
Bistrița
luni, octombrie 2, 2023

Colinde netemperate @ AVANT’N’GARD, mâine, la Bistrița

Concert extraordinar AVANT’N’GARD, mâine, la Centrul cultural Municipal din Bistrița! Maria Balabaș – jurnalistă și muziciană, moderatoarea emisiunii Dimineața crossover de la Radio România Cultural – ne propune un eveniment inedit.

Primăria Municipiului Bistrița și Centrul Cultural Municipal „George Coșbuc” Bistrița vă invită marți 21 Decembrie 2021, ora 18:00 la concertul extraordinar AVANT’N’GARD – Colinde netemperate. 

Avant’N’Gard îi are în componență pe Maria Balabaș, Mihai Balabaș, Călin Torsan și Marina Pîngulescu.

Maria Balabaș este jurnalistă și muziciană. Moderează emisiunea Dimineața crossover de la Radio România Cultural și a creat proiecte dedicate noilor forme de creație radiofonică (Generația sonoră).

În 2014 a fost nominalizată la Prix Europa (Berlin) pentru documentarul Maria Tănase – Soundtrack pentru o divă.

A inițiat grupuri muzicale precum Avant’n’Gard și Soare Staniol, inspirate de tehnicile de improzivație, muzica electronică, tehnici ale muzicii acustice.

A creat instalații generate de interesul artistic pentru forma de memorie auditivă specifică înregistrărilor de teren.

Mi-am spus că vreau să învăţ să-mi amintesc sunete. Să ştiu cum sună viaţa mea mi s-a părut atunci esenţial, ca şi cum această formă de amintire ar genera prin ea însăşi acea trăire autentică pe care o căutam. Mi-am spus, de asemenea, că arta mă motivează să particip la întâmplările vieţii mele, să vreau să-mi trăiesc viaţa. Să fiu prezentă”, mărturisea Maria Balabaș pentru Post Muzica, un program curatoriat de Mitoș Micleușanu.

Maria Balabaș și AVANT’N’GARD vor putea fi ascultați mâine, 21 decembrie, de la ora 18.00. 

Prețul unui bilet este 20 lei iar intrarea se face pe baza certificatului digital Covid-19.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...

Caravana Škoda vine la Bistrița

Te așteptăm în 21 și 22 Octombrie 2023, în parcare la Bistrița Retail Park (lângă Selgros), între orele 10:00 și 18:00, pentru două zile pline de surprize, concursuri și premii pentru toată familia. Vizitează-ne și profită de ocazia de a testa multe modele îndrăgite Škoda!