22.8 C
Bistrița
sâmbătă, august 13, 2022

CONCERT: Răzvan Suma revine la Bistrița, alături de ansamblul PlaCello

După ce i-au cucerit pe bistrițeni astă-vară, în cadrul festivalului Poezia e la Bistrița, violonceliștii de la PlaCello revin la Bistrița cu un concert special. Este vorba despre uverturi celebre, semnate de compozitori precum Rossini, Verdi sau Charpentier. 

PlaCello este compus din patru dintre cei mai străluciți violoncelişti ai momentului. Este vorba despre Răzvan Suma (inițiatorul proiectului), Ella Bokor, Mircea Marian și Ștefan Cazacu. 

Ei vor propune publicului din Bistrița, în 20 noiembrie, o incursiune muzicală inedită care cuprinde cele mai faimoase uverturi.

Ansamblul PlaCello și Proiectul UVERTURA au apărut la inițiativa violoncelistului Răzvan Suma. 

„Parcă nu ne-am săturat de acest imens izvor de frumusețe – partener fidel de viață, violoncelul. Am plusat: Ansamblul PlaCello este de fapt un vis la început de noapte. Știind ce înseamnă să construiești un grup de muzică de cameră, sperăm ca „noaptea” să fie cât mai lungă și ne bucurăm de primii doi ani de colaborare” – a explicat Răzvan Suma.

Turneul național UVERTURA este organizat de Asociația Culturală PlaCello.

Proiectele Asociației Culturale PlaCello se adresează unui public de toate vârstele și stabilesc noi moduri de comunicare și interacțiune umană, promovând muzica de cea mai bună calitate – clasică sau fusion.

Până în prezent Ansamblul PlaCello a susținut concerte în cadrul unor renumite festivaluri precum ICon Arts, Vară Magică, ArtSafari 2020 și Poezia e la Bistrița.

Au fost invitați la Filarmonicile din Satu Mare, Brașov și Sibiu, dar și în străinătate. Muzicienii de la PlaCello au participat în Grecia – la Salonic Megaron Music Festival și Vietnam – Cello Fundamento. Au concertat pe scene virtuale/online, ale TAMTAM, ICR New York, Propatria. Au participat la proiectul educațional Pavilion Muzical din Timișoara 2021.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...