-8.6 C
Bistrița
miercuri, februarie 8, 2023

Consilierul județean Virgil Rus vrea o „magistrală” pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta

Prezent la conferința de presă săptămânală PSD, consilierul județean Virgil Rus a vorbit despre proiectele pe care le va susține în Consiliul Județean. Printre ele se numără și amenajarea unei „magistrale” pe drumurile publice, pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta.

Consilierul județean Virgil Rus a precizat  în conferința de presă de astăzi că mulți cunoscuți care obișnuiesc să se plimbe cu bicicletele pe drumurile publice i-au spus că le e frică de șoferii care fie nu îi respectă în trafic, fie pur și simplu nu îi observă.

Consilierul crede că acest lucru se poate rezolva cu câteva marcaje, care să îi atenționeze pe șoferi că în zonă circulă și biciclete. În acest sens, Virgil Rus propune amenajarea unei magistrale dedicate cicliștilor.

„Să amenajăm o magistrală în care să se poată plimba. Nu vorbim de cicloturism, ci vorbim de publicul nostru care vrea să se plimbe cu bicicleta pe drumuri publice și acolo noi dorim și am propus deja să facem o magistrală cu marcaje și semne, care nu sunt costisitoare, și unde să fie protejați acești oameni”, a precizat consilierul Virgil Rus.

De asemenea, Virgil Rus vrea o dezvoltare a activității de orientare turistică, care este deja promovată la nivel local, de către profesorul de geografie Ioan Bâca, ce a și pus bazele unei asociații de profil.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...