8.8 C
Bistrița
duminică, decembrie 3, 2023

Consilierul județean Virgil Rus vrea o „magistrală” pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta

Prezent la conferința de presă săptămânală PSD, consilierul județean Virgil Rus a vorbit despre proiectele pe care le va susține în Consiliul Județean. Printre ele se numără și amenajarea unei „magistrale” pe drumurile publice, pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta.

Consilierul județean Virgil Rus a precizat  în conferința de presă de astăzi că mulți cunoscuți care obișnuiesc să se plimbe cu bicicletele pe drumurile publice i-au spus că le e frică de șoferii care fie nu îi respectă în trafic, fie pur și simplu nu îi observă.

Consilierul crede că acest lucru se poate rezolva cu câteva marcaje, care să îi atenționeze pe șoferi că în zonă circulă și biciclete. În acest sens, Virgil Rus propune amenajarea unei magistrale dedicate cicliștilor.

„Să amenajăm o magistrală în care să se poată plimba. Nu vorbim de cicloturism, ci vorbim de publicul nostru care vrea să se plimbe cu bicicleta pe drumuri publice și acolo noi dorim și am propus deja să facem o magistrală cu marcaje și semne, care nu sunt costisitoare, și unde să fie protejați acești oameni”, a precizat consilierul Virgil Rus.

De asemenea, Virgil Rus vrea o dezvoltare a activității de orientare turistică, care este deja promovată la nivel local, de către profesorul de geografie Ioan Bâca, ce a și pus bazele unei asociații de profil.

 

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

LEONI Bistrița: Anunț solicitare Autorizație mediu

SC LEONI WIRING SYSTEMS RO SRL anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de obținere a Autorizației de mediu pentru funcționarea FABRICĂ DE PRODUCȚIE DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE...

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.