21.5 C
Bistrița
miercuri, august 10, 2022

Consilierul județean Virgil Rus vrea o „magistrală” pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta

Prezent la conferința de presă săptămânală PSD, consilierul județean Virgil Rus a vorbit despre proiectele pe care le va susține în Consiliul Județean. Printre ele se numără și amenajarea unei „magistrale” pe drumurile publice, pentru iubitorii de plimbări cu bicicleta.

Consilierul județean Virgil Rus a precizat  în conferința de presă de astăzi că mulți cunoscuți care obișnuiesc să se plimbe cu bicicletele pe drumurile publice i-au spus că le e frică de șoferii care fie nu îi respectă în trafic, fie pur și simplu nu îi observă.

Consilierul crede că acest lucru se poate rezolva cu câteva marcaje, care să îi atenționeze pe șoferi că în zonă circulă și biciclete. În acest sens, Virgil Rus propune amenajarea unei magistrale dedicate cicliștilor.

„Să amenajăm o magistrală în care să se poată plimba. Nu vorbim de cicloturism, ci vorbim de publicul nostru care vrea să se plimbe cu bicicleta pe drumuri publice și acolo noi dorim și am propus deja să facem o magistrală cu marcaje și semne, care nu sunt costisitoare, și unde să fie protejați acești oameni”, a precizat consilierul Virgil Rus.

De asemenea, Virgil Rus vrea o dezvoltare a activității de orientare turistică, care este deja promovată la nivel local, de către profesorul de geografie Ioan Bâca, ce a și pus bazele unei asociații de profil.

 

Bianca SARA GAVRILĂ
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...

Noi locuri de muncă, disponibile la Leoni Bistrița, Crama Veche, Sanovil și Gelateria Aniela

Se fac angajări la LEONI Bistrița! Restaurantul Crama Veche are nevoie de barman și ospătar. Clinica...