1.1 C
Bistrița
marți, noiembrie 28, 2023

Consiliul Județean pregătește o super parcare, la doi pași de instituție

Consiliul Județean pregătește o parcare în apropierea clădirii unde funcționează, mai exact pe strada Bistricioarei, menită să decongestioneze traficul. În acest sens, instituția a cerut o bucată de teren Primăriei Bistrița.

Consiliul Județean a cerut Primăriei Bistrița o bucată de teren pe strada Bistricioarei, pentru a amenaja o parcare. Aceasta are drept scop decongestionarea traficului în zona centrală a municipiului, precum și asigurarea numărului necesar de locuri de parcare pentru beneficiarii instituțiilor publice concentrate în clădirea Palatului Administrativ și în vecinătatea acestuia, precum Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud.

„În plus, avându-se în vedere numărul semnificativ de instituții publice, sedii de firme, bănci, hoteluri, restaurante, magazine alimentare și nealimentare, riverani ce activează constant în zona centrală a municipiului se conturează o perspectivă îngrijorătoare privind asigurarea și managementul locurilor de parcare. Planul de amplasament propus pentru proiectul de investiții «Imobil cu destinație parcare strada Bistricioarei din municipiul Bistrița include și imobile proprietate publică a municipiului Bistrița-Năsăud, identificate ca fiind disponibile în zonă și adecvate pentru edificarea unei parcări supraterane, supraetajată, în condiții optime fără a afecta sub nicio formă regimul arhitectural al zonei»”, se arată în proiectul de hotărâre ce se va afla astăzi pe masa consilierilor județeni.

Primăria Bistrița va da cinci terenuri și construcții de pe strada Bistricioarei, cu o suprafață de 2.496 de mp, 1.504 mp, și respectiv 1.457 de mp, 430 de mp și respectiv 274 de metri pătrați.

Printre terenurile în cauză se numără și unul care aparține omului de afaceri Octavian Harșian, care până în acest moment a refuzat să vândă, întrucât nu s-a înțeles la preț cu autoritățile. Acesta deține 1.156 de mp.

Parcarea s-ar întinde pe nu mai puțin de 7.593 de metri pătrați și ar urma să fie supraetajată.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Masterfoam, Arena by Casa EMA și Clinica Sanovil

Masterfoam angajează operatori producție, tehnicieni mentenanță și magazineri. Restaurantul Arena by Casa EMA caută ospătar, barman și ajutor bucătar. Clinica Sanovil are nevoie de farmacist, specialist marketing & comunicare, infirmieră part-time. Oferta completă – mai jos:

IANA OPTIC: De Crăciun fă-ți cadou o pereche de ochelari cu cristale Swarovski ! Sau fă-i cadou cuiva drag un voucher

La Iana Optic vă așteaptă deja surprize de sărbătoare pentru cei dragi. Ai acum ocazia să-ți faci cadou o pereche nouă de ochelari (cu cristale Swarovski, ca să fie răsfățul complet) sau poți să faci cuiva drag un cadou prețios.

„Spărgătorul de nuci”, PREMIERĂ la Bistrița, în interpretarea elevilor Școlii de balet „Ovidiu Danci”

Îndrăgitul și cunoscutul spectacol de balet clasic „Spărgătorul de Nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski ajunge, pentru...