18.4 C
Bistrița
vineri, iulie 1, 2022

Contracte cu ZERO ore de muncă, propunerea unor parlamentari! Angajatul poate și să refuze să lucreze

Mai mulți parlamentari vor să propună posibilitatea încheierii de contracte cu ZERO ore de muncă. Mai exact, ”angajatul” lucrează doar când angajatorul îi cere. Nu este un program fix și mai mult, angajatul poate refuza!

Un proiect legislativ urmează să fie supus votului parlamentarilor. Un grup dintre cei aflați la Guvernare au venit cu o propunere: contractul cu ZERO ore de muncă.

Parlamentarii care au inițiat propunerea de față vor ca angajatorii să poată să angajeze, personal salariat cu contract de zero ore. Astfel munca e prestată doar la cererea angajatorului”. Contractul de zero ore ar fi acel contract prin care angajatorul nu este obligat să garanteze un număr minim de ore pe săptămână. Angajatul poate să nu accepte munca în momentul în care i se cere. Programul de muncă e în întregime flexibil ” scrie avocatnet.ro

Inițiatorii acestui proiect susțin că astfel s-ar rezolva problema angajaților care lucrează peste program. Mai alese în situațiile angajatorii nu vor să plătească orele suplimentare.

Salariul s-ar oferi în funcție de numărul de ore lucrate, chiar dacă proiectul ar vrea să pună accent pe calitate.

Ce spun inițiatorii propunerii, mai exact: printr-un atare contract s-ar urmări, de fapt, rezultatul orelor de muncă, iar nu numărul de ore lucrate; contractele cu zero ore oferă beneficii de bază de securitate socială, inclusiv plata concediilor și asigurări de sănătate” mai scrie avocatnet.ro

Proiectul a ajuns la Senat. Dacă va fi aprobat, trebuie să treacă și de Camera Deputaților- for decizional, să fie semnată de președinte și apoi publicată în Monitorul official.

 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

  1. Deci practic se face loc unor abuzuri. Ii faci la amarat contract pe 0 ore, ca sa nu te mai deranjeze ITM-u, la munca il tii cat vrei si de platit tot cat vrei il platesti.
    In Romania angajatul oricum e exploatat.
    Oricum i se cere sa faca mai mult decat s-a agreat si primeste mai putin decat i s-a promis.
    Exista un motiv pentru care munca este normata la 40 de ore pe saptamana. Ca sa nu se faca patronul stapan pe tine si sa te exploateze de dimineata pana seara.
    Ne tot miram ca romanii nu mai vor joburi de nimic si ca trebuie sa aducem asiatici sa ne faca munca, dar nu vrem sa acceptam ca angajatii sunt oameni, care nu traiesc doar sa munceasca si care trebuie tratati cu respect. Deaia si prefera multi romani sa ramana in Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sortimentele de salam pe care trebuie să le încerci

Este unul dintre cele mai populare tipuri de cârnați din lume! Dar ce este mai exact? Acest...

Îmbrăcăminte pentru femei – ce oferă designerii pentru primăvară?

Primăvara este anotimpul în care natura renaște. Totul a devenit colorat și temperaturile deja ne fac...