18.8 C
Bistrița
luni, iunie 17, 2024

Minori găsiți de polițiștii locali Bistrița la cerșit, preluați de Protecția Copilului

Polițiștii Locali Bistrița au depistat mame cu minori, la cerșit. Unii dintre copii au fost preluați de Protecția Copilului și vor fi consiliați.

O acțiune de combatere a cerșetoriei a avut loc ieri, în Bistrița. Polițiști locali și angajați ai Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei au depistat mame cu minori la cerșit.

O mamă a doi copii, sancționată. Copiii, preluați

Pe o stradă din Bistrița a fost văzută o mamă cu doi copii care cerșeau. Femeia a fost sancționată, iar copiii preluați de Protecția Copilului.

Au fost identificate, pe strada Înfratirii, o persoană de sex feminin însoțită de doi copii minori care apelau la mila publicului.

Persoanei de sex feminin i s-a întocmit proces verbal de depistare si a fost avertizată verbal cu privire la încălcarea prevederilor art. 2 pct. 3 din legea 61/1991 R. Minorii au fost ridicați de consilierii DAS, cu sprijinul politiei locale, si predați asistenţilor sociali din cadrul DGASPC Bistrița Năsăud. Aceștia le vor asigura copiilor servicii de găzduire şi consiliere” au scris polițiștii locali pe Facebook.
Pe strada Gării, o altă femeie era la cerșit, cu un copil minor

O altă persoană a fost depistată pe strada Gării, insoțită de un minor. Aceasta a fost sancționată cu amendă in sumă de 500 lei iar consilierii DAS vor monitoriza minorul, conform competențelor ce le revin” au transmis polițiștii locali.

Acțiunile de acest gen vor continua, făcând parte dintr-un program demarat în 2021.

ARTICOLE SIMILARE

6 COMENTARII

  1. In Beclean la Penny din fata sediului jandarmeriei si langa sediul politiei zilnic sunt aceeasi cersetori, au acelasi program de lucru ca si magazinul. Tot in beclean la Profi pe scari sunt aceeasi cersetori zilnic. La Figa, la umbra portii traditionale din lemn de la intrare, aceeasi cercestori zilnic. Cei de la penny sunt adusi zilnic de familia din curba de dupa podul Melesului.

  2. Nu exista zi in acest minunat oraș în care daca te deplasezi pe jos cel puțin 10 minute sa nu te întâlnești cu cel puțin un cerșetor (de multe ori minori sau mame cu copii minori în brațe). Daca s-ar plimba și polițiștii de la locală pe jos cel puțin 10 minute pe zi astfel de acțiuni si sancțiuni ar fi la ordinea zilei. Iar în maxim câteva luni nu ar mai exista niciun cerșetor pe strada.
    De la cei care vin la fereastra mașinii la coada la KFC, la cei care vin și te agasează pe orice terasa a oricărui restaurant din oraș, la cei care stau in fata magazinelor mai mari din oraș (nu doar supermarketuri, inclusiv la Atlantis-uri sau Cotidianul de pe Stefan cel Mare), la mulți alții…

  3. V rog sa intelegeti ca aceasta situatia este scapata de sub control de toate guvernele din UE si din lume. Sunt un om umblat prin Europa, desigur ca turist si nu spargator de bancomate. Va asigur ca Romania este parfum la acest capitol fata de Italia, Franta, Germania, Anglia unde retelele organizate cu astfel de indivizi au golit bine tara de ei. Cunosc bine unele orase mai ales din Italia unde cazarea acestor amarati este direct pe strada in cutii de carton si printer daramaturi unde nu ploua. Cand e se in dorm sub cerul liber in parculete. E jale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel:

STEWO PLASTIC din Năsăud angajează asistent producție. NOI locuri de muncă, la Bistrița

STEWO  PLASTIC Prod din Năsăud caută asistent de producție, iar RCB ELECTRO 97 Bistrița are nevoie de Manipulant mărfuri și Derulatorist. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Smarty Kids Bistrița, Aquabis, Restaurant Arena by Casa EMA sau TeraSteel:

TeraSteel angajează operatori producție, Sanovil caută biolog/biochimist. NOI locuri de muncă, la Restaurant Arena by Casa EMA

Clinica Sanovil Bistrița angajează Biolog / Biochimist. Cunoștințele de microbiologie constituie un avantaj. TeraSteel caută operatori producție. Smarty Kids Bistrița caută o persoană energică și pozitivă care dorește să se dezvolte în sfera educațională. NOI locuri de muncă la Aquabis, RCB Electro, Restaurant Arena by Casa EMA: