32.4 C
Bistrița
joi, iulie 29, 2021

COVID 19 a lovit în echipa Gloria 2018! Sunt 20 de handbaliste infectate

După turneul de la Sfântu Gheorghe, handbalistele de la Gloria 2018 au primit acasă cea mai urâtă veste. „De ce ne-a fost frică, nu am scăpat”, a spus directorul Cosma. Au fost depistate pozitiv 20 de fete și unele trebuie să mai repete testul.

CS Gloria 2018 a participat la Sfântu Gheorghe, la etapele 2-5 din prima ligă de handbal feminin. La întoarcerea acasă, atât echipa cât și întreg staff-ul au fost testați pentru depistarea infectării cu noul coronavirus.

Rezultatele nu au fost cele dorite.

De ce ne-a fost frică, nu am scăpat! Deși au fost respectate toate regulile de prevenție și am făcut toate demersurile necesare pentru a proteja echipa CS Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, din păcate, la testul Covid-19 efectuat de întreaga delegație participantă la turneul de la Sfântu Gheorghe, unde am disputat 4 meciuri în 6 zile, avem rezultate pozitive. Este vorba despre 20 de cazuri, două rezultate incerte și alte trei negative”, a explicat directorul Eugen Cosma.

Acesta a dorit să asigure suporterii echipei că „jucătoarele noastre sunt sub atentă observație și vom asigura toate condițiile necesare ca acestea să treacă și peste aceasta situație dificilă”.

Vă informăm că am solicitat în repetate rânduri, încă din perioada precompetițională, în toate discuțiile, videoconferințele și întâlnirile cu reprezentanții Federației Române de Handbal, ca acest tur competițional să se desfășoare în sistem „meci acasă – meci deplasare”.

Însă, România a rămas singura țară din Europa unde meciurile se desfășoară într-un singur oraș. Așadar, solicitările noastre nu au fost luate în considerare, Federația Română de Handbal a hotărât începerea campionatului național de handbal sub o formă competițională nouă, în sistem turneu.

Am considerat încă de la început că acest sistem competițional nu este o soluție viabilă de desfășurare și că va aduce multiple dezavantaje în contextul pandemiei. Presupune un risc extrem de ridicat de expunere la infectare și o probabilitate mărită de contaminare în rândul foarte multor delegații ale echipelor participante. Încă o dată se dovedește că propunerea noastră a fost viabilă, iar decizia Federației Române de Handbal este una păguboasă și lipsită de respect față de cluburi”, a mai explicat Eugen Cosma.

Directorul Clubului a anunțat că sunt toate șansele să dea în judecată organizatorul turneului, tocmai pentru că nu a ținut cont de contextul pandemic.

Solicităm din nou Federației Române de Handbal să își reconsidere decizia în privința modului de desfășurare a Ligii Florilor MOL!”, a concluzionat directorul Eugen Cosma.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Filexpo – Noul Centru comercial cu capital 100% Bistrițean. Va face diferența!

Deschidere va avea loc joi,  29 iulie h 11. Managerul  de comunicare al Filexpo, declară : “Inițial...

FOTO/VIDEO: ”Arome din Călimani” vinde, usucă și congelează afine de pădure pentru cofetării și restaurante! Povestea unei afaceri de familie

Gustul pădurii -  fresh, congelat sau uscat - ajunge acum în cofetării, restaurante sau pe mesele...