3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

Crăciun sumbru pentru peste 50 de brazi: nici în pădure, nici împodobiți!

Oamenii legii au confiscat în acest sfârșit de săptămână peste 50 de brazi care au fost tăiați ilegal. Mai mult, atât polițiștii cât și jandarmii au sancționat mai multe nereguli constatate pe Valea Budacului. Și s-au mai confiscat peste 10 mc de lemn.

O acțiune a oamenilor legii, pe Valea Budacului, s-a lăsat cu zeci de brazi confiscați, amenzi de mii de lei aplicate, și peste 10 mc de lemn tăiat ilegal, confiscat.

Polițiștii:

„La data de 13 decembrie a.c., în urma unor acțiuni pe linie silvică desfășurate, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de 8.000 lei, conform Legii 171/2010 și au dispus confiscarea cantității de 10,22 m.c. material lemnos și a unui număr de 50 pomi de Crăciun, în valoare totală de 5.597,22 lei”, transmit reprezentanții IPJ BN.

Jandarmii:

Pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru, în localitatea Budacu de Sus, jandarmii au depistat un bărbat care pătrunsese în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului. Au depistat și un transport de pomi de Crăciun nemarcaţi și un transport de material lemnos, fără documente legale de provenienţă, la intrarea în localitatea Sebiş.

Materialul lemnos (1,5 metri cubi), a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie organelor silvice competente. Totodată, au fost aplicate două avertismente scrise şi pentru lipsa împrejmuirii unui depozit şi a instalaţiilor de prelucrare a materialului lemnos. Pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, au fost aplicate două sancţiuni conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 153 din 2009. Tot la acest sfârşit de săptămână, au fost aplicate sancţiuni pentru provocarea şi participarea efectivă la scandal, tulburarea ordinii publice, apelarea la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi pentru comercializarea de produse în alte locuri decât cele amenajate. Totalul sancţiunilor se ridică la 5.995 lei”, transmit reprezentanții IJJ BN.

FOTO – IJJ BN

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...