9.9 C
Bistrița
marți, mai 11, 2021

Crăciun sumbru pentru peste 50 de brazi: nici în pădure, nici împodobiți!

Oamenii legii au confiscat în acest sfârșit de săptămână peste 50 de brazi care au fost tăiați ilegal. Mai mult, atât polițiștii cât și jandarmii au sancționat mai multe nereguli constatate pe Valea Budacului. Și s-au mai confiscat peste 10 mc de lemn.

O acțiune a oamenilor legii, pe Valea Budacului, s-a lăsat cu zeci de brazi confiscați, amenzi de mii de lei aplicate, și peste 10 mc de lemn tăiat ilegal, confiscat.

Polițiștii:

„La data de 13 decembrie a.c., în urma unor acțiuni pe linie silvică desfășurate, polițiștii au aplicat amenzi în valoare de 8.000 lei, conform Legii 171/2010 și au dispus confiscarea cantității de 10,22 m.c. material lemnos și a unui număr de 50 pomi de Crăciun, în valoare totală de 5.597,22 lei”, transmit reprezentanții IPJ BN.

Jandarmii:

Pe raza Ocolului Silvic Dealu Negru, în localitatea Budacu de Sus, jandarmii au depistat un bărbat care pătrunsese în fondul forestier cu un autovehicul, fără acordul proprietarului. Au depistat și un transport de pomi de Crăciun nemarcaţi și un transport de material lemnos, fără documente legale de provenienţă, la intrarea în localitatea Sebiş.

Materialul lemnos (1,5 metri cubi), a fost ridicat în vederea confiscării și a fost predat în custodie organelor silvice competente. Totodată, au fost aplicate două avertismente scrise şi pentru lipsa împrejmuirii unui depozit şi a instalaţiilor de prelucrare a materialului lemnos. Pentru aruncarea gunoiului pe domeniul public, au fost aplicate două sancţiuni conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 153 din 2009. Tot la acest sfârşit de săptămână, au fost aplicate sancţiuni pentru provocarea şi participarea efectivă la scandal, tulburarea ordinii publice, apelarea la mila publicului, adresarea de cuvinte şi expresii jignitoare şi pentru comercializarea de produse în alte locuri decât cele amenajate. Totalul sancţiunilor se ridică la 5.995 lei”, transmit reprezentanții IJJ BN.

FOTO – IJJ BN

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...

Ai nevoie de meniuri pentru cafenea sau restaurant? Creativii de la EMA Grafix îți fac ce model vrei tu, rapid și ieftin!

Meniul e cartea de vizită a oricărui restaurant, cafenea sau a oricărei terase cu dichis! Dacă...

FOTO – NOU de Paște, la Euforia: Aranjamente florale cu licheni stabilizați!

Alege ca sărbătorile acestea pascale să fie pline de culoare! Cu aranjamentele de la Euforia Floral...