9 C
Bistrița
vineri, mai 14, 2021

Cresc alocațiile copiilor, de la 1 ianuarie, dublu decât se anunțase inițial!

Alocațiile copiilor vor fi majorate, din 1 ianuarie. majorarea finală e dublă față de cât se anunțase inițal. Conform ministrului muncii, banii pentru această majorare sunt deja prevăzuți. CU CÂT vor crește alocațiile:

Începând cu ianuarie 2020, alocațiile copiilor trebuiau să crească treptat, cu rata inflației, astfel încât până în 2022, acestea să fie dublate.

Decizia a fost aprobată după ce în 2019, în urma unui proiect de lege, alocațiile copiilor au fost majorate la 300 de lei pentru cei cu vârsta sub 2 ani, și 150 de lei pentru cei cu vârsta peste 2 ani.

S-a tot discutat despre dublarea, din nou, a alocațiilor, proiect care a fost amânat, și apoi respins.

Dublarea alocației copiilor, la pixul președintelui!

În cele din urmă, s-a anunțat că din 1 ianuarie 2021, alocațiile copiilor vor crește cu 10 la sută, urmând ca în 1 august, acestea să crească din nou cu 10 la sută. Totuși, zilele trecute, ministrul muncii, Raluca Turcan, a anunțat o răsturnare de situație.

Suntem în momentul de față pe OUG care prevede majorarea alocațiilor cu 20% și eu cred că vor crește cu 20% de la 1 ianuarie. Banii sunt prevăzuți!” a precizat ministrul Muncii, conform realitateafinanciară.

Astfel, acum e vorba despre o singură majorare la 1 ianuarie, fără a mai fi urmată de o alta, în luna august a anului viitor, așa cum se preconiza inițial.  OUG care stipulează acest lucru prevede ca alocațiile să fie majorate cu 20% din ianuarie, odată ce cererea de reexaminare a președintelui Klaus Iohannis va ajunge în Parlament.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...

POP&POP Glass Solutions Bistrița – Profesioniști în amenajări cu sticlă și sisteme de glisare inteligente pentru birouri, locuințe sau terase

Ai în plan amenajări cu sticlă la firmă sau acasă?! Pop&Pop Glass Solutions Bistrița sunt profesioniștii...