20.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 27, 2023

Cristian Niculae: Ștergem „cu buretele” datorii de 3,7 milioane de lei! Plus alte facilități fiscale

S-a votat! Bistrițenii vor avea parte de mai multe facilități fiscale. Iar dacă ei își fac datoria de cetățeni, municipalitatea e și ea iertătoare. ”Ștergem datorii de 3,7 milioane de lei. Plus că sunt și alte facilități fiscale deja adoptate și mai așteptăm undă verde și pentru altele!” a declarat Cristian Niculae.

Consilierii locali au votat ieri proiectul viceprimarului Cristian Niculae, prin care s-au adus unele facilități fiscale bistrițenilor.

CE ANUME s-a votat

  1. Anularea tuturor dobânzilor și penalităților pentru bistrițenii care-și plătesc taxele și impozitele locale restante.

Cea mai importantă facilitate pe care am adoptat-o ieri a fost cea referitoare la anulare tuturor dobânzilor penalizatoare la debitele restante ale bistrițenilor. Atât persoane fizice cât și juridice. Astfel, toți cei ce-și vor achita taxele și impozitele restante la 31 martie 2020, vor beneficia de scutire de la plata penalităților și dobânzilor”, a explicat Cristian Niculae.

Este vorba de ștergerea dobânzilor și penalizărilor pentru 23.351 persoane fizice și 2.217 persoane juridice. Aceștia au de plătit taxe și impozite, cumulat, de 14 milioane de lei.

Debitele restante la 31 martie 2020 sunt de 8.700.000 de lei la persoanele fizice, pentru care se înregistrează dobânzi de 2,2 milioane lei. Debitele restante ale persoanelor juridice sunt de 5,3 milioane lei, la care s-ar adăuga dobânzile de 1,5 milioane lei. Practic, ne propunem ca prin această măsură să venim în sprijinul bistrițenilor și antreprenorilor bistrițeni. Să-i încurajăm prin ștergerea dobânzilor să-și plătească debitele. Astfel, să reușim și noi să recuperăm o parte cât mai mare din debitul de 14 milioane de lei. Deci noi ștergem acum aceste dobânzi și penalizări, fiind astfel vorba de 3,7 milioane de lei”, a explicat viceprimarul.

2. Reducerea cu 50 % a impozitului anual pentru clădirile nerezidențiale (sedii de firmă, birouri, spații comerciale) pentru perioada stării de urgență, pentru antreprenorii care au fost afectați de pandemia de coronavirus.

3. Scutirea de la plata taxei lunare pe clădirile aflate în propietatea Primăriei Bistrița pentru perioada stării de urgență, pentru toți cei care au contracte de concesiune, administrare, folosință sau chirie, care au fost afectați de pandemia de coronavirus.

4. Scutirea de la plata taxei de ocupare a domeniului public pe perioada stării de urgență, pentru cei care au fost obligați, potrivit legii să-și întrerupă activitatea economic.

De asemenea, se dorește oferirea încă a unei facilități fiscale. Dar mai e puțin de așteptat.

Mai așteptăm promulgarea unei legi care e pe masa președintelui României. E vorba de proiectul 351 care vine să modifice și să completeze OUG 69 / 2020. Aceasta ne va permite să extindem măsurile de reducere cu 50 % a impozitului anual pe clădiri nerezidențiale și scutirea de la plata taxei lunare pe cladirile din proprietatea Primăriei, până la finalul anului 2020”, a mai explicat viceprimarul.

Această măsură a mai fost „activă” pe perioada stării de urgență. Dar odată cu promulgareaa legii, se va putea extinde până la finele anului 2020.

Sunt bucuros că reprezentanții PNL în Consiliul Local au înțeles că măsurile propuse de mine sunt pentru bistrițeni și mediul de afaceri local și le-au sprijinit cu vot pozitiv în ședința de azi. Bistrița are nevoie de un Consiliu Local orientat spre rezolvarea problemelor cetățenilor și nu pe lupte politice lipsite de substanță și interes”, a scris viceprimarul Cristian Niculae pe Facebook.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă la Michaela’s Brasserie, Transmixt, Masterfoam și Tehnoprod Plast SRL

Michaela’s Brasserie are nevoie de ajutor cofetar, brutar – patiser și ospătar. Transmixt caută șoferi de autobuz. Se oferă salariu corect, bonuri de masă, condiții de lucru moderne, instruiri dedicate și alte avantaje specifice. Ce alte locuri de muncă sunt diponibile în Bistrița:

Cel Mai Cool Desert – Bubble Waffle – a ajuns la Năsăud!

Copiii și adolescenții din Năsăud sunt în extaz, de ieri! Cel mai cool desert – bubble waffle – a ajuns și în orașul lor! Cei doi foști colegi de liceu și-au extins afacerea delicioasă, deschizând un punct și în orașul academicienilor - Năsăud.

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest sunt invitați la Oradea pe 14 septembrie să se înscrie în programul ScaleOut 4X10, organizat de RBL și ING Bank

Antreprenorii din Regiunea Nord-Vest (Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare și Sălaj) sunt invitați la Oradea, pe 14 septembrie 2023, cu ocazia lansării ScaleOut 4x10 - program de scalare organizat de Fundația Romanian Business Leaders (RBL) și ING Bank România.