27.7 C
Bistrița
luni, august 15, 2022

Cristina Balog – bistrițeanca care pregătește în România instructori Pilates Suspension Method, o tehnică modernă, dezvoltată în SUA

Cristina Balog este una dintre bistrițencele care inspiră, după ce a avut curajul de a renunța la meseria ei de economist, în urmă cu câțiva ani, pentru a-și urma pasiunea pentru pilates. Astăzi, are în Bistrița un studio elegant, numai al ei, Evolette Pilates & Yoga Studio Bistrița în care predă toate tehnicile de Pilates în care s-a specializat în ultimii ani.

Mai mult, tot la Bistrița va pregăti instructorii din România care doresc să învețe și să predea mai departe cursuri de Pilates Suspension Method, o metodă nouă, inedită, care presupune executarea exercițiilor de pilates în corzile de ancorare, cunoscute și ca și corzi TRX – după numele producătorului.

Exercițiile Pilates Suspension Method au fost create de Rebecca Beckler, un instructor de Pilates din Arizona, care a avut originala idee de a dezvolta o tehnică nouă, în care exercițiile clasice din Pilates, Barre (o altă tehnică dezvoltată din studiul la bară al balerinelor), Yoga sau Fitness să fie executate cu ajutorul ancorajelor TRX.

În SUA, noua metodă de Pilates se bucură de un mare succes, iar în România, ambasador Pilates Suspension Method este nimeni alta decât bistrițeanca Cristina Balog, care a primit în vară acest titlu din partea Rebeccăi Beckler, odată cu absolvirea cursurilor pentru a fi PSM Instructor Trainer, adică instructorul care formează alți instructori. Numele bistrițencei apare în lista cu numele instructorilor din toată lumea, în dreptul României, pe site-ul oficial pilates949.com.

La Bistrița, orele de Pilates Suspension Method de la Evolette Pilates & Yoga Studio se bucură de un real succes, lista cu participanții la ore (locurile fiind limitate) fiind rezervată cu săptămâni înainte.

„Este o metoda deosebit de elegantă, oferind grație și suplețe în mișcare. Pilates Suspension Method este ca o călătorie în jurul ancorajului, iar la sfârșitul orei te simți cu adevărat minunat. Intensitatea, fluiditatea mișcărilor și întinderea musculară sunt de neegalat. Instructorii care vor dori să învețe această nouă tehnică trebuie să știe că o pot introduce în cadrul unei ore timp de 10-15 min, pe lângă exercițiile de Pilates tradițional sau de Fitness, sau o pot preda o ora întreagă.

PSM înseamnă mai multă libertate în mișcare, este completarea perfectă a Pilates-ului sau Fitness-ului cu focus pe musculatura abdominală, împreună cu stabilitatea scapulară și controlul întregului corp. Fără alte echipamente. Ești doar tu … și corzile de ancorare” – a declarat Cristina Balog pentru Bistrițeanul.ro.

Bistrițeanca va susține primul workshop de introducere în tehnica PSM, în 4 Decembrie. Cursul este gratuit, se va ține online din studioul Evolettte de la Bistrița și este adresează tuturor instructorilor de pilates și fitness din țară care vor să introducă această nouă metodă în orele de curs pe care le predau. Înscrierea se face simplu, printr-un e-mail trimis pe adresa [email protected]

Mai multe informații găsiți și pe site-ul oficial www.psmromania.ro

Mai multe despre frumoasa poveste a Cristinei Balog și marea ei pasiune pentru Pilates puteți afla în articolul de mai jos:

OAMENI din BN – Cristina Balog, instructor pilates: Mi-a adus atâta bucurie și stare de bine în viață, încât a devenit dependență

 

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru Guvernul Ciucă”

Daniel Buda, europarlamentar și vicepreședintele Comisiei de Agricultură din Parlamentul European: „Irigațiile sunt o prioritate pentru...

6 sfaturi ca să aveți grijă de o minge de fotbal

Folosită în mod corespunzător, mingea de fotbal poate rezista ani de zile. În mod necorespunzător, s-ar...

PRO COMPRESOARE, soluția ta pentru problemele cu filtrul de particule, s-a mutat în casă nouă

Echipa PRO COMPRESOARE, soluția ideală pentru cei care au probleme cu filtrul de particule, s-a mutat...