18.5 C
Bistrița
joi, mai 26, 2022

Cum a ajuns Șintereag la o incidență record a cazurilor de Covid. Primarul: Eu le-am spus să se vaccineze, dar nu vor!

„Am peste 40 de persoane infectate cu COVID, în comună! Unii sunt grav, în spital! Eu le-am spus să se vaccineze, dar nu vor!”, a explicat primarul comunei Șintereag, Ioan Bob.

Conform raportării oficiale de astăzi, comuna Șintereag a ajuns la o incidență a cazurilor COVID de 10,86/1.000 de locuitori.

Mâine vom trece de 11. Am acum 41 de persoane infectate cu COVID. Cel mai rău îmi pare de cei din spital. Am trei persoane grave în spital și așteptăm să vedem ce se va întâmpla cu ele”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Ioan Bob.

Acesta a explicat că a avut și mulți consăteni veniți din străinătate, dar cel mai grav e că nu a fost ordine și disciplină.

Eu le-am spus să se vaccineze. Dar nu vor. Și nici nu-i poți condamna. Că îmi spun că uite, la Untold a fost așa, dincolo a fost așa. Și oamenii nu știu ce să mai creadă. Eu le-am spus că eu m-am vacinat. Și merg să-mi fac și doza a treia ca să rămân infertil până la a treia generație”, a spus mai serios, mai râzând, primarul comunei.

Acesta a acuzat autoritățile că nu au știut cum să comunice și oamenii nu au încredere în vaccin.

Așa e când nu este ordine și disciplină. Eu le-am spus să se vaccineze. La final de octombrie eu îmi fac și doza a treia. Dar uneori, exemplul propriu nu e de ajuns dacă mesajele transmise nu sunt așa cum trebuie. Acum avem 41 de cazuri, din care trei grave în spital. Poate mâine ne vor carantina. Nici nu știu ce va fi. Vom vedea!”, a concluzionat Ioan Bob.

La polul opus, comuna Silivașu de Câmpie

În Silivașu de Câmpie, conform raportării, NU existau cazuri astăzi la ora 13.00, incidența fiind de ZERO la mia de locuitori.

Într-adevăr NU am avut cazuri. Astăzi a fost depistat un caz, o femeie ce lucrează la Leoni. Nu e grav, a fost lăsată în izolare acasă. Deci nu a fost dusă la spital. Vom vedea dacă și familia ei a fost infectată. Nu știu dacă avem un merit aparte că nu am avut cazuri până acum. Noi am impus foarte strict regulile, cu măști în spațiile publice, mai ales la magazine și dezinfectare. Deci am respectat regulile. Și am fost mai drastici. Vom vedea acum, după apariția acestui prim caz ce se va întâmpla!”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei, Ioan Cămărășan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

5 moduri prin care să-ți surprinzi partenerul

Simți că rutina îți acaparează relația? Surprinde-ți partenerul cu gesturi mici, dar însemnate, care să mențină...

Cauți ansambluri de joacă outdoor și jucării de sezon pentru cei mici?! La FILEXPO găsești de toate!

Dacă ești în căutarea unor jucării de sezon pentru copii, dacă vrei să faci un cadou...

Weekend mediteraneean, pe Pietonal: scoici, calamari, pui de baltă, caracatițe, gătite de bucătari pricepuți!

Finalul acesta de săptămână vi-l puteți petrece savurând bunătăți mediteraneene și orientale. Pe Pietonalul Liviu Rebreanu...