21.2 C
Bistrița
miercuri, septembrie 10, 2025

Cum a ajuns Via Transilvanica să fie mai ofertantă decât un restaurant sofisticat și să ofere drumeților peste 100 de feluri de ciorbe

Cei care au luat la pas Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România au avut parte de o experiență culinară demnă de amintit. Întreg traseul de 1.400 de km a fost extrem de ofertant, mai ofertant decât orice restaurant sofisticat, dând posibilitatea drumeților să guste, de exemplu, din peste 100 de feluri de ciorbe.

Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, a vorbit pentru Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Radio GaGa despre cum s-a transformat Via Transilvanica într-o adevărată experiență culinară pentru drumeții care parcurg cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România.

Turiștii și drumeții sunt încurajați să opteze pentru hrana locală din zonele pe care le străbat. Astfel, ei experimentează gusturile autentice din diferite zone românești și susțin producătorii locali. Consumă hrană produsă în apropierea lor, care nu a trecut prin multe etape de procesare și nu a parcurs mii de km să ajungă pe masa lor.

„Eu cred că s-au făcut pași destul de importanți în România și cred că trebuie să rămânem în același trend. În ceea ce ne privește cu Via Transilvanica noi am intrat în acest univers rural, este nu numai fascinant, ci cine trece prin satele din România nu ar avea nevoie de niciun super-magazin pentru o seamă de produse. (…) În proiectul nostru Via Transilvanica, făcând la pas, fiecare sat, el are parte întotdeauna de ce există în sezonul respectiv, în fiecare localitate, dar mai are parte și de specificul zonei, specificul fiecărei localități pe unde trece. Ne-am dat seama că oricât ar fi un restaurant de sofisticat tot nu are cum să aibă probabil sute de feluri, peste 100 de feluri de zămuri și ciorbe, de exemplu. Este cel mai scurt și economic mod de a hrăni oamenii. Participi nu doar la o parte de experiență culinară specifică locului”, a explicat Alin Ușeriu.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

STEWO Năsăud angajează facturist și Controlor Calitate, Grand Hotel COROANA caută ospătar(ă)

Grand Hotel COROANA angajează ospătar(ă), iar STEWO Năsăud caută facturist Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la BCVO Logistics, unde este nevoie de planificatori transport, dar și la Sergiana, IPROEB, GB Instaplan, Polimed, TeraSteel.  Oferta completă, mai jos:

Cele mai noi modele Škoda vin la Bistrița, la Caravana Škoda 2025

Caravana Škoda 2025: În 27 și 28 septembrie, parcarea Bistrița Retail Park (lângă Selgros) se va transforma într-un adevărat showroom în aer liber, unde pasionații de mașini și familiile bistrițene sunt invitați să descopere cele mai noi modele Škoda, să participe la test drive-uri și să se bucure de surprize, concursuri și premii atractive.

NOI locuri de muncă, disponibile la Grand Hotel Coroana, Fan Courier, BCVO Logistic, TeraSteel

Grand Hotel COROANA angajează ospătar(ă), iar Crama JELNA  caută ospătar & barman care știu să pună vibe-ul în pahar și povestea pe masă. BCVO Logistics caută planificatori transport. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Polimed, TeraSteel, Sergiana și IPROEB. Oferta completă, mai jos: