14.7 C
Bistrița
duminică, mai 18, 2025

Cum a ajuns Via Transilvanica să fie mai ofertantă decât un restaurant sofisticat și să ofere drumeților peste 100 de feluri de ciorbe

Cei care au luat la pas Via Transilvanica, cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România au avut parte de o experiență culinară demnă de amintit. Întreg traseul de 1.400 de km a fost extrem de ofertant, mai ofertant decât orice restaurant sofisticat, dând posibilitatea drumeților să guste, de exemplu, din peste 100 de feluri de ciorbe.

Alin Ușeriu, președintele Tășuleasa Social, a vorbit pentru Fundația Civitas pentru Societatea Civilă și Radio GaGa despre cum s-a transformat Via Transilvanica într-o adevărată experiență culinară pentru drumeții care parcurg cel mai lung traseu de drumeție și anduranță din România.

Turiștii și drumeții sunt încurajați să opteze pentru hrana locală din zonele pe care le străbat. Astfel, ei experimentează gusturile autentice din diferite zone românești și susțin producătorii locali. Consumă hrană produsă în apropierea lor, care nu a trecut prin multe etape de procesare și nu a parcurs mii de km să ajungă pe masa lor.

„Eu cred că s-au făcut pași destul de importanți în România și cred că trebuie să rămânem în același trend. În ceea ce ne privește cu Via Transilvanica noi am intrat în acest univers rural, este nu numai fascinant, ci cine trece prin satele din România nu ar avea nevoie de niciun super-magazin pentru o seamă de produse. (…) În proiectul nostru Via Transilvanica, făcând la pas, fiecare sat, el are parte întotdeauna de ce există în sezonul respectiv, în fiecare localitate, dar mai are parte și de specificul zonei, specificul fiecărei localități pe unde trece. Ne-am dat seama că oricât ar fi un restaurant de sofisticat tot nu are cum să aibă probabil sute de feluri, peste 100 de feluri de zămuri și ciorbe, de exemplu. Este cel mai scurt și economic mod de a hrăni oamenii. Participi nu doar la o parte de experiență culinară specifică locului”, a explicat Alin Ușeriu.

Foto: Arhivă

Bianca SARA
Bianca SARA
A absolvit Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca și are un masterat în Comunicare și Mass-Media, urmat la aceeași facultate. Activează în presă din anul 2011. De-a lungul timpului a colaborat cu mai multe ziare locale și câțiva ani cu o revistă regională de business. Din anul 2013 este corespondent pe Bistrița-Năsăud al ziarului național Adevărul. Colaborarea cu Bistrițeanul.ro a început în anul 2014.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

GB Instaplan angajează sudori, lăcătuși, instalatori! STEWO Năsăud caută programator producție, controlor calitate și asistent

GB Instaplan Bistrița face angajări! Se caută sudori, lăcătuși mecanici, instalatori și electricieni. NOI locuri de muncă sunt disponibile la STEWO Năsăud, Colina Restaurant, FAN Courier Bistrița și Arena by Casa EMA.  Oferta completă, mai jos:

FOTO: Care sunt cele mai iubite torturi la Cofetăria Cristina! TOP 5 texturi adorate de clienți

De peste 30 de ani, Cofetăria Cristina îi răsfață pe bistrițeni la toate evenimentele importante din viața lor, de la aniversări, nunți, botezuri și până la petreceri organizate de firme, cu torturi spectaculoase și totodată delicioase. Deliciul suprem, aflat pe locul întâi în preferințele clienților, este...

FOTO: Sala de evenimente Giulia 1 s-a schimbat la față! E mai elegantă de cum o știați, gata de nunți de poveste!

Cine din oraș n-a fost până acum măcar o dată la o nuntă la sala de evenimente Giulia 1?! De la inaugurare și până acum, sala a fost preferata nunților cu ștaif din oraș, iar zeci de perechi de miri și-au răsfățat invitații în localul elegantă. Acum, după ani de evenimente, sala a trecut printr-un amplu proces de renovare și e mai frumoasă și elegantă ca niciodată.