-9.3 C
Bistrița
joi, februarie 9, 2023

Cum au dat de gard procurorii un dosar în care sunt cercetate o mamă și fiica sa pentru proxenetism și trafic de minori

Rechizitoriul care are în centru o mamă și o fiică acuzate de proxenetism și trafic de minori întocmit de procurorii DIICOT din Bistrița-Năsăud a fost făcut praf de judecătorii clujeni. Aceștia au găsit grave greșeli și le-au cerut procurorilor să-l refacă rechizitoriul.

Potrivit clujust.ro, este vorba despre un dosar cu care se lăuda DIICOT în noiembrie 2019. Procurorii bistrițeni au făcut mai multe greșeli grave la întocmirea rechizitoriului, motiv pentru care judecătorii au cerut refacerea acestuia.

În dosarul în cauză sunt cercetate două bistrițence, mamă și fiică, pentru proxenetism și trafic de minori. Cele două sunt cercetate momentan sub control judiciar.

Printre greșelile găsite se numără neindicarea la încadrarea în drept a infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane a elementului material al infracțiunilor. De asemenea, procurorii au indicat un text de lege inexistent și nu au indicat modul de comitere a infracțiunii de proxenetism în cazul uneia dintre persoanele vătămate din dosar.

Din fericire, procurorii au ocazia să își îndrepte erorile, însă judecata celor două este întârziată de aceste gafe.

Cele două femei, de 22 și 51 de ani au fost reținute în noiembrie, pentru proxenetism, trafic de minori și constituirea unui grup infracțional organizat. Cele două au racolat alte tinere, printre care și minore și le-ar fi exploatat obligându-se să practice prostituția. Banii rezultați le reveneau celor două femei.

„În urma cercetărilor s-a descoperit că inculpatele, prin constrâncere, amenințare și violență, au obligat mai multe persoane de sex feminin minore și majore să practice prostituția în favoarea acestora (găsindu-se clienți și asigurându-le transportul acestora în locațiile unde aveau loc relațiile sexuale), obținând diferite sume de bani reprezentând o parte din plata serviciilor sexuale practicate de persoana vătămată”, susțineau la acea dată procurorii DIICOT.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută economist, Electroplast angajează Key Account Manager, Rombat are nevoie de operatori producție

Electroplast angajează Key Account Manager, iar Crama Jelna are nevoie de recepționer SPA, ospătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută un economist priceput, Rombat - operatori producție...

Se fac angajări la Crama Jelna, Clinica Sanovil și Electroplast

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Electroplast care angajează Key Account Manager. Crama...

Amicii Building angajează ingineri constructori și finisori amenajări interioare/exterioare! NOI locuri de muncă, în Bistrița

Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la AMICII  BUILDING, unde este nevoie de finisori...