10.7 C
Bistrița
luni, februarie 26, 2024

Cum NU se grăbește FISCUL să recupereze banii datorați de bistrițeni. Ce a găsit Curtea de Conturi la ANAF:

Curtea de Conturi a făcut public raportul pentru anul 2018 ca urmare a controalelor efectuate la Administrațiile Financiare. Acesta a scos în evidență faptul că funcționarii de la ANAF, inclusiv de la Bistrița, nu prea s-au grăbit să recupereze datoriile de la bistrițeni și nici să-i sancționeze pe cei care nu și-au depus declarațiile fiscale.

Potrivit hotnews.ro, inspectorii Curții de Conturi au identificat mai multe nereguli la administrațiile financiare care au dus la un buget de stat mai sărac, cel puțin în perioada 2018-2019.

Deficiențe au fost constatate inclusiv în Bistrița-Năsăud. Printre acestea se numără: neefectuarea de analize de risc pentru contribuabilii persoane fizice și juridice care au realizat venituri totale peste plafonul de scutire de la plata taxei pe valoare adăugată sau neclarificarea până la finele anului fiscal a sumelor încasate fără existența titlurilor de creanță prin nedepunerea declarației fiscale, neluarea măsurilor pentru obținerea acestora.

De asemenea, inspectorii au constatat că funcționarii de la AJFP Bistrița-Năsăud nu au valorificat sechestrele instituite pentru bunuri mobile și imobile și nici nu au sancționat contribuabilii pentru neaplicarea sancțiunilor contravenționale în cazul nedepunerii sau al depunerii cu întârziere a declarațiilor fiscale sau a situațiilor financiare.

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

ItalTextil Sărata angajează electrician și mecanic întreținere, Aquabis caută consilier juridic

Se fac angajări la ItalTextil Sărata! Aquabis are nevoie de un consilier juridic, iar Eurocompozite SRL caută lăcătuș mecanic și operatori. Locuri de muncă sunt disponibile și la RCB Electro, CML sau Electroplast. Oferta completă – mai jos:

Stil german, prețuri românești: Mobila Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, de calitate, la prețuri excelente!

Mobila Outlet Gherla aduce o nouă dimensiune confortului în locuința ta, oferind mobilă NOUĂ, de înaltă calitate, importată direct din Germania, la prețuri accesibile. Cu un showroom de 700 de metri pătrați și o prezență online extinsă, Mobila Outlet Gherla își propune să devină destinația preferată a iubitorilor de confort.

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos: