19.6 C
Bistrița
luni, iulie 28, 2025

Cum renaște cojocul tradițional un cuplu întors din străinătate. Au pus-o de un atelier pe Valea Bârgăului

Un cuplu tânăr de pe Valea Bârgăului întors din străinătate și cu planuri mari pentru a se stabili acasă, au dat curs unei afaceri care implică în primul rând tradiția și obiceiurile populare.

Chiar dacă este dificil pentru tinerii căsătoriți plecați în afară să se descurce când revin în România, Ioana și Vasile au găsit o rețetă de succes, tradițională: confecțiile de obiecte vestimentare specifice zonei.

Ioana și Vasile Serețan, originari din Mureșenii Bârgăului, s-au întors acasă, la Bârgău, după o perioadă în care au muncit peste hotare. Întorși acasă, au dezvoltat o afacere cu un atelier de pieptare și cojoace, dar și o microfermă cu produse bio.

Pe lângă cojoacele și pieptarele albe și negre, specifice Văii Bârgăului, aceștia vor pregăti și alte obiecte cusute manual.

„Felicitări, pentru că promovați #PoartaTransilvaniei prin produse unice, iar prin munca voastră, tradiția nu se pierde”, le transmite președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

NOI locuri de muncă, disponibile la Crama Jelna, Clinica Sanovil, Rombis, Amicii Building, Iproeb

Clinica Sanovil angajează Asistent Medical Generalist, Fiziokinetoterapeut, Infirmieră și personal Întreținere Tehnic. Noi locuri de muncă sunt disponibile la Rombis, IPROEB, Aquabis, GB Instaplan și Amicii Building. Oferta completă, mai jos:

ULTIMELE ZILE CU 10% AVANTAJ CLIENT LA ROȚI COMPLETE DE IARNĂ MERCEDES‑BENZ!

Sunt ultimele zile cu 10% AVANTAJ CLIENT la roți complete de iarnă Mercedes-Benz! Profită acum de această ofertă limitată!

DE NERATAT: Descoperă secretele pizzei perfecte de la maestrul Chef Toderaș Mircea, într-un show culinar marca Colina Restaurant & Events din Unirea!

Vrei să înveți să pregătești cea mai bună pizza din viața ta, cu care să-i răsfeți...