15.9 C
Bistrița
joi, mai 19, 2022

Cum s-a propagat zvonul care l-a indicat pe Dan Tanko țap ispășitor în incendierea Bisericii Evanghelice

Viorel Negru l-a avut drept invitat în emisiunea „Bistrița în alb cu negru” pe Dan Tanko. Este considerat de mulți „eminența cenușie” a PSD Bistrița-Năsăud și strategul mai multor mișcări făcute de social-democrați. Este și persoana în jurul căreia, de-a lungul anilor, s-au țesut povești și adevărate legende urbane.

Dan Tanko a fost numit „țap ispășitor” în cazul incendiului Bisericii Evanghelice din Bistrița. A fost un incendiu care a atins profund comunitatea bistrițeană, evenimentul fiind pus atunci în cârca lui Tanko. A fost, totodată, o lovitură emoțională puternică pentru bistrițeni, în plină campanie electorală.

Dan Tanko susține însă contrariul. Unde se afla în acel moment și cum a jucat opoziția cartea tragediei? Ne-a răspuns chiar el, în emisiunea „Bistrița în alb cu negru”.

„E firesc să creadă lumea că eu am venit cu ideea incendierii bisericii!”

În momentul incendiului, Tanko și alți oameni politici erau adunați la Sala Polivalentă, urmărind un spectacol folcloric electoral. Dan Tanko spune că au avut noroc pentru că nu s-a creat panică. Informația a ajuns târziu la spectatori, iar în Polivalentă se putea produce o altă tragedie dacă se afla vestea.

„Corelarea asta o face toată Bistrița. E cumva firesc să o facă. S-a exploatat cumva underground în momentul evenimentului tragic. La fel de cunoscut era și faptul că eu eram la Polivalentă cu 800 de oameni în timpul unui concert electoral când s-a întâmplat evenimentul nefericit. Atunci în primele momente nu aveam informațiile astea, dar le-am primit ulterior că s-a și jucat chestia asta: „Haide să o dăm, haide să o vindem în felul acesta, în felul acesta nu mai contează care este adevărul”, a afirmat Dan Tanko.
Strategul PSD a mai recunoscut că a apreciat modul în care Ioan Oltean, în acel moment liderul PD Bistrița-Năsăud, a reacționat în urma acestor zvonuri, refuzând folosirea lor în campanie.
„Exploatare electorală și a fost un refuz din partea președintelui PD, Nelu Oltean (n.r. Ioan Oltean). Eu apreciez modul în care a înțeles chestia asta sau cum să se comporte”, a declarat Dan Tanko.

„Mă onorează” faptul că cineva s-a gândit că aș fi putut fi eu

Dan Tanko a mai afirmat că asocierea cu o astfel de tragedie ca mișcare emoțională a maselor îl „onorează”, dar nu în sensul pozitiv. Tragedia a fost una de mari proporții, iar impactul a fost unul foarte mare pentru comunitate.

„Am fost la momentul ăla întrebat și de multe ori despre această chestiune. „Mă onorează” faptul că cineva s-a gândit că eu aș putea să concep așa ceva. Să poți să țeși o astfel de reacție emoțională a maselor. Pentru mine e mult prea mult. Trebuie să recunosc că nu”, a relatat Tanko.
În urma întrebărilor adresate de Viorel Negru, Tanko va dona suma de 1050 de lei Asociației „Alex Toma” din Beclean care se ocupă cu îngrijirea și ajutorul copiilor bolnavi de cancer.

Mai multe puteți afla chiar de la strategul PSD, Dan Tanko:

ARTICOLE SIMILARE

2 COMENTARII

  1. Asa am pus si eu botul, EMOTIONAL si am votat cu OTC omul de la ei.
    Aprindeti tata Bistrita ca a doua ora nu se mai intampla.
    Da cred ca stau acasa si mai bine ma sterg pe c…r cu VOTUL meu decat sa ma mai deranjez pentru cineva.
    BUGAT ! Nu merita nimeni de la nici un partid sa te scoli de pe rama de la buda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Cum să alegi un laptop bun

In ziua de astazi, laptopurile ne sunt extrem de utile si ne folosim de aceste...

Ce trebuie să știți despre anvelopele all season

Calendarul tocmai a trecut în luna mai și toată lumea este pe cale să plece în...

Rombat caută operatori producție, Îndemânarea Construct are nevoie de ingineri. Locuri de muncă, și la Michaela’s Brasserie!

Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent generalist, Îndemânarea Construct angajează ingineri construcții civile și inginer topograf. NOI locuri de muncă, în Bistrița, la Michaela’s Brasserie: