25.3 C
Bistrița
vineri, august 19, 2022

Drona suspectă de la Dumitra, găsită de un fermier. Ancheta, preluată de Parchetul Curții de Apel Cluj

Noapte cu ”peripeții” pentru un fermier din Dumitra. În timp ce-și ara pământul a dat peste un obiect suspect. Cazul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

O noapte ce nu va fi uitată de cei din Dumitra, noaptea de 13 spre 14 martie 2022. Un fermier a găsit ceva suspect la el pe teren.

Erau la arat pământul, când au dat peste drona aia. A sunat la poliție și au venit de au ridicat-o. Au venit cei de la poliție, SRI-ul, militarii…deci au fost mai mulți. Au luat-o și au zis că vor ieși cu o declarație oficială. O așteptăm și noi, să vedem despre ce e vorba” a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul comunei Dumitra, Gheorghe Bălăjan.

Dronă suspectă, căzută în Dumitra

Cazul se pare a nu fi unul ușor. A fost înaintat instanței de la Cluj.

Seara trecută, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Năsăud au fost sesizați de un bărbat din comuna Dumitra cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinței.

În cauză, dosarul penal întocmit va fi declinat către unitatea de parchet competentă, respectiv Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj„ au transmis reprezentanții IPJ BN.

O altă dronă, de fabricație rusească s-a prăbușit joi noaptea în Croația. Aceasta a fost reperată și de radarele din România.

Sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spaţiul aerian naţional pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute”, a transmis, vineri, Ministerul Apărării.

Sursa citată a precizat că aeronava a intrat în spaţiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria.

UPDATE 13.25

În urmă cu puțin timp, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis un comunicat.

Se anunță faptul că se caută deținătorul auronavei și că momentan NU se cunoaște proveniența acesteia.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Sfaturi de siguranță pentru Hoverboard

Hoverboard-urile sunt la modă în acest moment, dar merită cu adevărat să fie atât de populare? Iată câteva sfaturi de siguranță de care să țineți cont dacă trebuie neapărat să aveți această jucărie la modă.

La Maison du Claire te trimite la relaxare! Cum poți câștiga un weekend „zen” la Therme București

La Maison du Claire își propune să-i trimită la relaxare pe cei mai fideli clienți ai...