23.9 C
Bistrița
luni, aprilie 15, 2024

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

Era miercuri, în jurul orei 11.30, acum o lună! Un telefon anunța: Vlăduț are leucemie. Cerul parcă s-a prăbușit atunci peste familia Urian și a început calvarul. Tatăl plânge, recunoscând că abia face față provocărilor. Mama încearcă să fie tare pentru micuț. Iar Vlăduț, speră de Crăciun să fie acasă și să găsească multe cadouri sub brad…

Deși un om puternic, lucrând în cadrul Poliției Militare, Ciprian abia și-a stăpânit lacrimile când ne-am întâlnit cu el.

Își aduce aminte perfect acea zi de miercuri, în urmă cu o lună, când soția l-a sunat în jurul orei 11.30 și i-a spus: ”Hai acasă urgent! Vlăduț are leucemie!”

Au pus rapid câteva haine în bagaj și au plecat spre Cluj. În toată perioada dinainte, când îl vedeau pe Vlăduț că nu mănâncă, sau că obosește când se joacă, nu au crezut că diagnosticul va fi așa de crunt.

La cei trei anișori jumătate, prințișorul cu păr de aur a început lupta pentru supraviețuire. Mona, mama lui, stă cu el internată la Pediatrie 2, în Cluj, de când au aflat vestea.

Cu inima sfâșiată de durere, pentru Vlăduț, dar și pentru că a trebuit să-și lase acasă ceilalți trei copii, dintre care o prințesă de doar un an și patru luni.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla e să afli că copilul are această boală. Se prăbușește totul în jur, te gândești unde ai greșit, sau cu ce!” ne-a spus Mona Urian.

Ciprian recunoaște că e depășit de situație. Că nu e destul de puternic și simte că se pierde când ajunge la spital și vede atâția copii bolnavi. Pe micuța Ioana a dus-o la Beclean, la bunici, pentru că el are de umblat pentru acte și toate cele necesare. Plus drumuri la Cluj. Nu poate dormi și îi e dor ca cineva să îl strige ”tată”, casa fiind pustie.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=2ii7lponUH4&feature=youtu.be” /]

Cei doi copii mai mari, ai Monei, sunt din altă relație. Dar aceștia au 14 și 15 ani, vârsta la care vor să-și demonstreze independența.

Familia Urian locuia în căminul unității militare, dar acum se renovează, așa că au fost obligați să își caute chirie. Odată cu boala lui Vlăduț, cheltuielile au crescut enorm, și vor mai crește.

Ciprian vrea să aranjeze puțin apartamentul, să-l zugrăvească, să facă un brăduț, sub care să fie plin de daruri pentru Vlăduț și Ioana, dar și pentru cei doi adolescenți.

Se descurcă cum poate: finanțele au ajuns aproape de limită, dar el încearcă din răsputeri să le drămuiască bine. În viitor cheltuielile vor mai crește.

Vlăduț e supărat că părul lui frumos a fost tuns, dar speră să ajungă acasă de sărbători și să găsească multe daruri de la Moș Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajutăm:

  1. Pe Mona sau pe Cipri îi puteți contacta la numerele de telefon 0742978713 – Mona și 0754595722 – Cipri.

2. Informații despre donarea de sânge găsiți AICI 

3. Un cont în care puteți face donații financiare:

Artimona Valentina Urian – cont deschis la Banca Transilvania

RO45BTRLRONCRT0293868301

Banca BRD

Nume : Urian Venuța (mama lui Ciprian, bunica lui Vlăduț)

Număr cont: RO52BRDE060SV40722760600

4. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo azi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați. 

Mobilă nouă, fără defecte! Calitate germană, prețuri excelente! Mobilă Outlet Gherla oferă un discount de 10% cititorilor noștri la toate piesele de mobilier! Oferta...

Mobilă Outlet Gherla aduce pe piața din România mobilă nouă, sigilată și de cea mai înaltă calitate, de la furnizori consacrați din Germania. Aici găsiți o gamă variată de mobilier pentru toate încăperile locuinței, la prețuri mult mai mici față de prețul de catalog al furnizorilor.