21.4 C
Bistrița
luni, mai 29, 2023

DE CRĂCIUN FII MAI BUN: Vlăduț, copilașul ce luptă cu leucemia, speră la un Crăciun frumos, acasă

Era miercuri, în jurul orei 11.30, acum o lună! Un telefon anunța: Vlăduț are leucemie. Cerul parcă s-a prăbușit atunci peste familia Urian și a început calvarul. Tatăl plânge, recunoscând că abia face față provocărilor. Mama încearcă să fie tare pentru micuț. Iar Vlăduț, speră de Crăciun să fie acasă și să găsească multe cadouri sub brad…

Deși un om puternic, lucrând în cadrul Poliției Militare, Ciprian abia și-a stăpânit lacrimile când ne-am întâlnit cu el.

Își aduce aminte perfect acea zi de miercuri, în urmă cu o lună, când soția l-a sunat în jurul orei 11.30 și i-a spus: ”Hai acasă urgent! Vlăduț are leucemie!”

Au pus rapid câteva haine în bagaj și au plecat spre Cluj. În toată perioada dinainte, când îl vedeau pe Vlăduț că nu mănâncă, sau că obosește când se joacă, nu au crezut că diagnosticul va fi așa de crunt.

La cei trei anișori jumătate, prințișorul cu păr de aur a început lupta pentru supraviețuire. Mona, mama lui, stă cu el internată la Pediatrie 2, în Cluj, de când au aflat vestea.

Cu inima sfâșiată de durere, pentru Vlăduț, dar și pentru că a trebuit să-și lase acasă ceilalți trei copii, dintre care o prințesă de doar un an și patru luni.

Cel mai rău lucru care se poate întâmpla e să afli că copilul are această boală. Se prăbușește totul în jur, te gândești unde ai greșit, sau cu ce!” ne-a spus Mona Urian.

Ciprian recunoaște că e depășit de situație. Că nu e destul de puternic și simte că se pierde când ajunge la spital și vede atâția copii bolnavi. Pe micuța Ioana a dus-o la Beclean, la bunici, pentru că el are de umblat pentru acte și toate cele necesare. Plus drumuri la Cluj. Nu poate dormi și îi e dor ca cineva să îl strige ”tată”, casa fiind pustie.

[arve url=”https://www.youtube.com/watch?v=2ii7lponUH4&feature=youtu.be” /]

Cei doi copii mai mari, ai Monei, sunt din altă relație. Dar aceștia au 14 și 15 ani, vârsta la care vor să-și demonstreze independența.

Familia Urian locuia în căminul unității militare, dar acum se renovează, așa că au fost obligați să își caute chirie. Odată cu boala lui Vlăduț, cheltuielile au crescut enorm, și vor mai crește.

Ciprian vrea să aranjeze puțin apartamentul, să-l zugrăvească, să facă un brăduț, sub care să fie plin de daruri pentru Vlăduț și Ioana, dar și pentru cei doi adolescenți.

Se descurcă cum poate: finanțele au ajuns aproape de limită, dar el încearcă din răsputeri să le drămuiască bine. În viitor cheltuielile vor mai crește.

Vlăduț e supărat că părul lui frumos a fost tuns, dar speră să ajungă acasă de sărbători și să găsească multe daruri de la Moș Crăciun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum ajutăm:

  1. Pe Mona sau pe Cipri îi puteți contacta la numerele de telefon 0742978713 – Mona și 0754595722 – Cipri.

2. Informații despre donarea de sânge găsiți AICI 

3. Un cont în care puteți face donații financiare:

Artimona Valentina Urian – cont deschis la Banca Transilvania

RO45BTRLRONCRT0293868301

Banca BRD

Nume : Urian Venuța (mama lui Ciprian, bunica lui Vlăduț)

Număr cont: RO52BRDE060SV40722760600

4. Donațiile se vor strânge lângă podul Budacului, pe strada Mihai Viteazul, lângă Biserica Greco Catolică Mihail și Gabriel. O persoană va fi acolo azi, 13 decembrie, de la 15:00-16:30.

De asemenea, vă vom anunța programul de primire al coletelor și pentru joi, 20 decembrie, și vineri, 21 decembrie.

 

 

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Balkan International Wine Competition, pentru prima dată în România! Cină de gală, alături de cei mai buni maeștri ai vinului din Europa

La început de iunie, spectaculosul castel Teleki de la Posmuș devine „capitala” europeană a vinului. Balkan...

Noi locuri de muncă, la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building și Iproeb. Ofertă Marea Britanie

Se caută personal pentru construcția rețelelor de fibră optică în Marea Britanie. Este nevoie de supervizor șantier, jonctor fibră optică, șofer profesionist, asfaltator, excavatorist, muncitor. Noi locuri de muncă, disponibile și la Supercom, GeoSil Clean, Amicii Building sau IPROEB.

Organizatorii Transylvania Green Energy Forum au anunțat speakerii din cadrul evenimentului

Transylvania Green Energy Forum are loc în curând la Cluj-Napoca. Tranziția înspre energia verde devine o...