17.8 C
Bistrița
joi, iunie 20, 2024

De mâine se va folosi și aparatul RT- PCR de la Direcția Sanitară pentru testele COVID 19! Cu echipă internațională!

Prefectul Stelian Dolha a anunțat azi că s-au finalizat demersurile pentru utilizarea aparatului RT- PCR și de la DSVSA. Sunt deja 550 de kituri, iar mâine va avea loc vizita tehnică. CINE face parte din echipa internațională care va lucra pe acest aparat:

De mâine se vor face teste COVID -19 la Bistrița, în două locații. E vorba de Spitalul Județean de Urgență Bistrița și în laboratorul DSVSA BN.

Am făcut demersurile necesare pentru a putea folosi aparatul aflat în subordinea DSVSA, care a fost transferat, prin comodat, către DSP BN. Am acreditat laboratorul și cu bani de la domnul Iugan și Diana Morar am reușit să achiziționăm 550 de kituri. E vorba de 250 teste de extracție și 300 teste de depistare. Astfel, mâine va avea loc vizita tehnică. Vom face primele teste, dar asta nu înseamnă că de mâine spunem că domnul Popescu și domnul Ionescu sunt pozitivi sau nu. Procedura e să se facă 50 de teste care să fie trimise la un laborator acreditat care să verifice dacă rezultatele sunt bune. Și abia apoi vom putea pune diagnosticul”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Stelian Dolha.

Pe zi, dacă totul merge conform procedurii, se vor face 180 de teste.

„Am achiziționat acum pe bani privați. Sperăm ca pe viitor să reușim să achiziționăm kiturile prin bani publici, prin finanțare. Și mă bucur că și la spital se vor putea face teste. Nu e vorba de competiție, e bine să avem cât mai multe teste făcute”, a mai spus prefectul.

S-a făcut și o echipă care va lucra cu acest aparat. E o echipă… internațională.

„Deși am avut aparatul și mai trebuiau făcute câteva demersuri, NU am avut cu cine lucra pentru că din DSP BN sunt doar un medic și un asistent care s-au arătat disponibili să lucreze. Acum, echipa e formată. Îl vom avea în echipă pe Andrei Rai, băiatul doctorului Rai. Vom avea și doi specialiști. E vorba de Alina Rus, de care v-am mai spus. Și îl avem în echipă pe specialistul în biochimie, doctorul Mohamed Attya, din Egipt. E un specialist ce a lucrat și în Irak și a lucrat pe astfel de aparate. Așa că, echipă avem, demersurile sunt făcute, și vom începe să facem testele și aici”, a concluzionat prefectul Stelian Dolha.

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Descoperă Eleganța și Performanța Škoda

Vizitează Showroom-ul & Service-ul Autorizat Škoda MATEROM AUTOMOTIVE, din Cartier Viișoara, Str. Libertății, Nr. 264, Bistrița, unde poți testa și achiziționa cele mai noi modele Škoda și ai toate Serviciile Auto de care ai nevoie, într-un singur loc.

EURO2024 se vede pe terasa ARENA by Casa EMA! Promoții și premii speciale până în 14 iulie!

Campionatul European de Fotbal EURO2024 se vede mai mult decât perfect – pe cel mai mare ecran proiectat ever: ecranul de pe Terasa de Vară ARENA by Casa EMA!

SmartyKids Bistrița, Italtextil Sărata, Aquabis, RCB Electro sau Stewo Năsăud caută personal! Toate posturile disponibile, aici:

SmartyKids Bistrița caută persoană zâmbitoare, energică și pozitivă care doreşte să se dezvolte în sfera educațională și în lucrul cu copiii! Este un avantaj să fii absolventă sau viitoare absolventă a învățământului superior în Pedagogie sau Psihologie. NOI locuri de muncă - la STEWO  PLASTIC Năsăud, RCB ELECTRO, Aquabis sau TeraSteel: