3.7 C
Bistrița
luni, decembrie 5, 2022

De mâine se va folosi și aparatul RT- PCR de la Direcția Sanitară pentru testele COVID 19! Cu echipă internațională!

Prefectul Stelian Dolha a anunțat azi că s-au finalizat demersurile pentru utilizarea aparatului RT- PCR și de la DSVSA. Sunt deja 550 de kituri, iar mâine va avea loc vizita tehnică. CINE face parte din echipa internațională care va lucra pe acest aparat:

De mâine se vor face teste COVID -19 la Bistrița, în două locații. E vorba de Spitalul Județean de Urgență Bistrița și în laboratorul DSVSA BN.

Am făcut demersurile necesare pentru a putea folosi aparatul aflat în subordinea DSVSA, care a fost transferat, prin comodat, către DSP BN. Am acreditat laboratorul și cu bani de la domnul Iugan și Diana Morar am reușit să achiziționăm 550 de kituri. E vorba de 250 teste de extracție și 300 teste de depistare. Astfel, mâine va avea loc vizita tehnică. Vom face primele teste, dar asta nu înseamnă că de mâine spunem că domnul Popescu și domnul Ionescu sunt pozitivi sau nu. Procedura e să se facă 50 de teste care să fie trimise la un laborator acreditat care să verifice dacă rezultatele sunt bune. Și abia apoi vom putea pune diagnosticul”, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Stelian Dolha.

Pe zi, dacă totul merge conform procedurii, se vor face 180 de teste.

„Am achiziționat acum pe bani privați. Sperăm ca pe viitor să reușim să achiziționăm kiturile prin bani publici, prin finanțare. Și mă bucur că și la spital se vor putea face teste. Nu e vorba de competiție, e bine să avem cât mai multe teste făcute”, a mai spus prefectul.

S-a făcut și o echipă care va lucra cu acest aparat. E o echipă… internațională.

„Deși am avut aparatul și mai trebuiau făcute câteva demersuri, NU am avut cu cine lucra pentru că din DSP BN sunt doar un medic și un asistent care s-au arătat disponibili să lucreze. Acum, echipa e formată. Îl vom avea în echipă pe Andrei Rai, băiatul doctorului Rai. Vom avea și doi specialiști. E vorba de Alina Rus, de care v-am mai spus. Și îl avem în echipă pe specialistul în biochimie, doctorul Mohamed Attya, din Egipt. E un specialist ce a lucrat și în Irak și a lucrat pe astfel de aparate. Așa că, echipă avem, demersurile sunt făcute, și vom începe să facem testele și aici”, a concluzionat prefectul Stelian Dolha.

 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...