22 C
Bistrița
marți, iulie 23, 2024

Deputatul Lorant Sas i-a adus pe membrii Camerei Deputaților în vizită la TeraPlast, Rombat și Leoni

Lorant Sas, deputatul REPER, și-a provocat colegii din Comisia pentru Industrii și Servicii din Camera Deputaților să renunțe la Casa Poporului pentru atmosfera productivă din TeraPlast, Rombat și Leoni Bistrița.

Lorant Sas și-a invitat colegii din Camera Deputaților într-o vizită pe platforma industrială din Bistrița. „În calitate de membru al Comisiei pentru Industrii și Servicii a Camerei Deputaților, și pentru că provin din sectorul industrial privat bistrițean, am invitat colegii deputați din Comisie, de la toate partidele, să schimbe, pentru două zile, sala de ședințe din Casa Poporului cu atmosfera productivă din fabricile TeraPlast, Rombat și Leoni Bistrița.

Tuturor ne pasă de siguranța a mii de locuri de muncă pentru bistrițeni.

Actuala criză energetică, precum și predictibilitatea fiscală, sunt preocupări importante ale managementului companiilor vizitate. Vom ține cont de tot ce am văzut și auzit în aceste zile”, a transmis Lorant Sas.

Comisia pentru industrii și servicii a Camerei Deputaților a fost condusă de deputatul Sandor Bende.

Deputații s-au întâlnit cu managementul acestor companii, vizitând liniile de producție.

„Scopul acestei vizite a fost preluarea „din teren” a sugestiilor, problemelor și cerințelor legislative ale industriașilor bistrițeni, în actualul context geopolitic și al crizei energetice. Evident, atât proveniența mea din acest mediu, cât și viitorul sectorului industrial privat bistrițean, în sensul siguranței locului de muncă a mii de oameni, au reprezentat elementele care au dus la proiectul organizării acestei vizite a parlamentarilor din comisia de profil”, a mai precizat deputatul Lorant Sas.

Acesta a subliniat că deputații au înțeles importanța sectorului industrial din zona noastră.

Ziua de lucru s-a încheiat cu o vizită la Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Am fost primiți de subprefectul Ioan Zăgrean, reprezentanții instituțiilor publice, ai Camerei de Comerț, și de către directori ai altor companii reprezentative din județ (Dimex 2000, Frasinul, Îndemânarea Prodcom, Geoplast, MIS Grup, Amicii Building).

Din toate aceste întâlniri de lucru au reieșit două preocupări majore ale oamenilor de afaceri: tarifele la energie din iarna care urmează și predictibilitatea fiscală”, a mai punctat Lorant Sas.

Deputatul Lorant Sas a comentat și în legătură cu proiectul de lege inițiat de deputatul REPER Cătălin Teniță.

Acesta prevedea inițial interzicerea participării la alegeri a persoanelor condamnate pentru infracțiuni contra minorilor (viol, pornografie, trafic, vătămări corporale grave), până la reabilitare, amnistie post-condamnare sau dezincriminare. Proiectul a fost extins, în Comisia Juridică, și a extins sfera de aplicare la toate situațiile în care există condamnări penale la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție.

Practic, acești infractori nu vor mai putea participa în alegerile locale (primari, consilieri locali, consilieri județeni) și nici în cele parlamentare. Astfel, FĂRĂ INFRACTORI ÎN FUNCȚII PUBLICE devine, în sfârșit, realitate! România nu va mai avea aleși locali sau parlamentari cu statut dovedit de infractori”, a mai comentat Lorant Sas. 

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Se fac angajări la MasterFoam Șieu Măgheruș, Crama Veche și Restaurant Arena by Casa EMA

MASTERFOAM Șieu Măgheruș angajează operatori producție și stivuitoriști! Crama Veche are nevoie de administrator, ajutor bucătar și ospătari. Arena by Casa EMA caută elevi dispuși să lucreze în vacanța de vară. NOI locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, RCB Electro, Delice Pan sau Coroana Grand Hotel. Oferta completă - mai jos: 

FOTO – RESELLUX Bistrița: Piscine de la 199 lei și sute de electrocasnice și SMART TV la SUPER PREȚURI!

La mare căutare sunt piscinele în aceste zile și s-au cam epuizat toate stocurile în Bistrița. Din fericire, RESELLUX Bistrița, din incinta OK Shopping Center, are un stoc generos și prețuri absolut decente.

SUPER PREȚ la noul SUV urban MG ZS, la RUBIN Bistrița: 16.950 Euro – TVA inclus

Ofertă specială, la reprezentanța Rubin Bistrița! Aici ai la dispoziție noul SUV urban MG ZS la un preț fără concurență: 16.950 Euro, TVA inclus.