4.8 C
Bistrița
marți, aprilie 23, 2024

Deși cu lucrările recepționate, Biserica Evanghelică mai ”înghite” două milioane de lei

Biserica Evanghelică a fost resfințită și redeschisă publicului. Cu toate acestea, Primăria Bistrița va trebui să mai scoată din buzunar peste două milioane de lei. Consilierii Locali vor aproba acest lucru săptămâna viitoare.

Anul acesta în luna mai, Biserica Evanghelică a fost resfințită, la 5 ani de la momentul închiderii ei pentru lucrările de reabilitare. Uterior momentului solemn s-a făcut recepția lucrărilor, iar azi, monumentul reprezentantiv al Bistriței este deschis spre vizitare.

Cu toate acestea, Biserica Evanghelică mai ”înghite„ încă două milioane de lei. Consilierii locali vor aproba săptămâna viitoare proiectul de plată a celor două milioane de lei extra- cheltuieli neeligibile, acumulate.

Se aprobă valoarea totală a Proiectului “Restaurarea Bisericii Evanghelice C.A. Bistriţa în vederea introducerii sale în circuitul turistic internaţional”, în cuantum de 22.050.622,54 lei, din care 14.131.473,40 lei – valoare totală eligibilă şi 7.919.149,14 lei – valoare totală neeligibilă” se arată în proiectul de pe masa consilierilor.

Din 2019 – când cheltuielile neeligibile erau în cuantum de 3,2 milioane s-a ajuns la 7,9 milioane.

 

Pe parcursul executiei lucrarilor de restaurare Bisericii Evanghelice C.A. Bistrita in vederea introducerii sale in circuitul turistic international a aparut necesitatea realizarii unor lucrari care nu au putut fi prevazute in proiectul tehnic …Prin proiectul de hotărâre se propune modificarea valorii totale a proiectului, în cuantum de 22.050.622,54 lei, inclusiv TVA, din care: valoare totală eligibilă 14.131.473,40 lei şi valoare neeligibilă 7.919.149,14 lei, ca urmare a aplicării prevederilor OUG nr. 64/2022 privind ajustarea preţurilor cu modificarile si completarile ulterioare şi a valorii devizelor generale în cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile” se arată în document.

Mai multe puteți citi aici:

scan

Lucrările au fost efectuate de firma MIS Grup.

„Magia” MIS Grup: constructorul are 8 șantiere doar în Bistrița, pe care le ține în spate cu doar 150 de angajați

CE lucrări s-au făcut puteți citi aici:

Lucrările de la Biserica Evanghelică sunt aproape de finalizare

ARTICOLE SIMILARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sponsorizate

Aquabis angajează electrician și consilier juridic, Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut și asistent medical generalist

Aquabis caută electrician și consilier juridic, iar la Clinica Sanovil este nevoie de fiziokinetoterapeut, asistent medical generalist și specialist marketing. Crama JELNA angajează bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Noi locuri de muncă sunt disponibile la RCB Electro, Leoni Bistrița și STEWO Năsăud. 

Se fac angajări la Crama JELNA, Clinica Sanovil și RCB Electro

Crama JELNA are nevoie de bucătar, ajutor bucătar și personal curățenie. Clinica Sanovil caută fiziokinetoterapeut, economist, asistent medical generalist. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ROMBAT, RCB Electro, STEWO Năsăud și Aquabis. 

Se fac angajări la Stewo Năsăud și Supercom! Se caută secretară cu abilități de contabilă și operator în Sânmihaiu de Câmpie

Societate comercială din Sânmihaiu de Câmpie angajează secretară cu abilități de contabilă și operator introducere date. Noi locuri de muncă sunt disponibile la ICPE Bistrița și Restaurant Hotel Coroana. Supercom are nevoie de conducători auto și mecanici, dar și muncitori necalificați.