3.9 C
Bistrița
miercuri, februarie 21, 2024

Directoarea Liceului Agricol din Bistrița, cercetată penal pentru delapidare. De problemele penale nu a scăpat nici soțul său

Simona B. directoarea Liceului Agricol din Bistrița este cercetată penal pentru delapidare. Cercetat penal pentru complicitate la delapidare este și soțul acesteia. Femeia este acuzată că ar fi achitat cu banii liceului mai multe unelte și scule, că ar fi vândut parte din tabla rămasă în urma renovării sălii de sport și că ar fi folosit mașina de serviciu în scop personal.

Directoarea Liceului Tehnologic Agricol Bistrița, Simona B., care între timp și-a dat demisia din funcție, este cercetată penal pentru trei infracțiuni de delapidare. Aceasta este acuzată, printre altele, că a cumpărat cu banii liceului scule și unelte dintr-un magazin de bricolaj din Bistrița.

„În ianuarie 2020 a achiziționat niște scule, unelte, dintr-un magazin de profil, contravaloarea produselor a fost facturată către liceul în cauză, iar bunurile au ajuns la locuința de domiciliu. Bunurile au fost găsite la domiciliul lor”, a precizat pentru Bistrițeanul.ro, Adrian Briciu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe Lângă Tribunalul Bistrița-Năsăud.

De asemenea, femeia mai este acuzată că a vândut cu 3.000 de lei tabla provenită din reabilitarea sălii de sport a liceului. Banii n-au fost băgați în contabilitatea liceului. Tabla a fost găsită de către procurori la cumpărător acasă.

Femeia mai este acuzată că ar fi folosit în nume personal autoturismul de serviciu. Mai mult, aceasta i-a dat și soțului autoturismul pentru a face diverse drumuri. Soțul directoarei este și el cercetat penal pentru complicitate la delapidare.

Se pare că procurorii s-au sesizat din oficiu în această cauză, dosarul fiind deschis de o lună. Zilele trecute au fost realizate trei percheziții, una la domiciliul directoarei, alta la liceu, iar alta la bărbatul care a cumpărat tablă de la directoare.

Atât directoarea, cât și soțul său au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile. Femeii i se interzice prin această măsură preventivă să mai exercite funcția care i-a și adus problemele penale.

Foto: Facebook

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Clinica Sanovil caută specialist Resurse Umane și recepționist, ROMBAT are nevoie de metrolog, inginer și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la Clinica Sanovil, Eurocompozite, Rombat și Fan Courier. CML are nevoie de doi topometriști, iar Electroplast caută manager și operatori. Oferta completă – mai jos:

14 Februarie este aici! Reduceri speciale, la SPOT GSM, de Ziua Îndrăgostiților

Cu ocazia Zilei Îndrăgostiților, vă invităm să ne vizitați în magazinele noastre din Bistrița: Calea Moldovei 40 (box Kaufland), respectiv Bd. Independenței 97-99 (incintă Kaufland) unde vă puteți răsfăța pe voi și pe cei dragi cu cele mai frumoase și utile accesorii GSM.

Se fac angajări la Electroplast Bistrița: Se caută Key Account manager și operatori

Noi locuri de muncă sunt disponibile la ELECTROPLAST Bistrița, care angajează Key Account Manager și operatori Cabluri Electrice. Patiseria Sweet Iris de pe Năsăudului are nevoie de vânzătoare. NOI locuri de muncă, la CML, Fan Courier, Leoni și Aquabis. Oferta completă – mai jos: