11.1 C
Bistrița
duminică, mai 16, 2021

Directorul Școlii Generale „Lucian Blaga”, forțat să-și dea demisia: A decis cursuri online, vineri, în lipsa măștilor pentru elevi

Scandal, la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Bistrița. Inspectorul general al ISJ Bistrița-Năsăud i-a cerut demisia directorului Mihai Cosma. Motivul? În lipsa unor informații clare, directorul a decis ca primele cursuri de pregătire din 2 iunie să se desfășoare online. Pentru ca elevii și profesorii să fie în siguranță… Conducerea Inspectoratului Școlar Bistrița-Năsăud l-a sancționat, solicitându-i demisia. 

Profesorul Mihai Cosma era director delegat al Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”. Nu intenționa să participe la concursul pentru  ocuparea funcției de director. Între altele, pentru că funcțiile nu îl interesează. În schimb, consideră că un profesor trebuie să fie demn și vertical până la capăt.

Cum a început totul…

Întregul scandal a început vineri, când nu se știa nimic de sosirea măștilor de protecție promise pentru elevii și profesorii care se întorc la cursuri de pregătire, din 2 iunie.

Am sunat la inspectorat vineri dimineața, la administrator. Ni s-a spus că nu au ajuns măștile. Având în vedere că urma un weekend prelungit și nimeni nu ne-a transmis o altă informație, am făcut o ședință cu consiliul de curriculum.

La ședință am invitat și profesorii de română și matematică, pentru a discuta ce e de făcut. Am căzut de comun acord să ținem marți cursurile ONLINE. Ca să protejăm sănătatea tuturor și să poată intra în examen copiii fără probleme. Nu am vrut să-i expunem niciunui pericol. În acel moment ne erau asigurate măsurile de protecție impuse”, a explicat profesorul Mihai Cosma. 

Aflând de această decizie, inspectorul general Mihai Mureșan l-a contactat pe directorul Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga”. Profesorul Mihai Cosma s-a declarat dezamăgit și șocat de felul în care i s-a adresat șeful Inspectoratului Școlar Județean.

Nu accept un astfel de dialog și limbaj din partea inspectorului șef”

Am 38 de ani de învățământ, în care am fost respectat. Am elevi care au ajuns doctori, ingineri, avocați, ofițeri. Nu accept un astfel de dialog și limbaj din partea inspectorului șef. M-a sunat și prefectul, dar a fost mai ponderat în limbaj. Am fost șocat de modul în care s-a pus problema și de tonul folosit”, a mărturisit profesorul Mihai Cosma, pentru Bistrițeanul.ro.

Profesorii și părinții din Școala Gimnazială „Lucian Blaga” sunt revoltați de întreaga situație. Mai ales că, în preajma examenelor, într-un context oricum dificil, ISJ Bistrița-Năsăud a generat un scandal inutil, destituindu-l pe director. Bistrițeanul.ro a încercat să solicite opinia inspectorului general Mihai Mureșan. Însă acesta era prins în operațiunea de distribuire a măștilor în școli, la sediul ISJ. Însă a promis că ne va oferi luni toate explicațiile necesare.

Mi-am scris și depus demisia ca director delegat începând cu data de 29 mai 2020. Nu regret nimic și nici nu sunt dispus să mai colaborez cu oameni care înțeleg să abordeze astfel comunicarea. Nu comunici care e situația și apoi ceri demisii. Lucrurile nu se fac astfel, din punctul meu de vedere„, a mai declarat profesorul Mihai Cosma pentru Bistriteanul.ro.

Foto @ Arhivă 

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

PRO-COMPRESOARE Bistrița – lider în vânzarea de compresoare noi și second hand. La nevoie, le poți și închiria

PRO-COMPRESOARE Bistrița este lider local în furnizarea și întreținerea compresoarelor cu șurub,  diesel sau oil free....

FOTO/VIDEO: S-a deschis DABO DONER pe Pietonal!

Nu e kebab și nici shaorma. E unicul doner, DABO DONER, și a cucerit bistrițenii de...

Dansează, învață mișcări noi și distrează-te la cursurile YOLO STUDIO! GRATUIT, săptămâna viitoare!

Îți place muzica și vrei să te distrezi? Vrei să înveți să dansezi sau să „prinzi”...