9.2 C
Bistrița
marți, martie 21, 2023

Dosare penale, noul trend în materie de cadouri pentru prieteni!

Începând de ieri, polițiștii de la Ordine Publică și Rutieră desfășoară acțiuni pentru asigurarea unui climat de ordine publică, dar și pentru siguranța traficului rutier. Astfel, vor fi desfășurate controale în trafic mai ales pentru depistarea celor care conduc autoturisme, deși au consumat băuturi alcoolice.

Chiar din prima zi au fost depistate nereguli și s-au întocmit 4 dosare penale.

1. La data de 16 februarie a.c., polițiștii Biroului Rutier l-au depistat pe un tânăr de 18 ani din Bistrița, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere. Totodată, s-a stabilit faptul că autoturismul i-a fost încredințat pentru a-l conduce de către un alt tânăr, de 21 de ani, din municipiu. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care se ştie că nu posedă permis de conducere.

2. Tot ieri, un tânăr de 23 de ani din Cluj-Napoca a fost depistat de polițiști, pe DJ172F, în localitatea Beclean, în timp ce conducea un autoturism, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, din septembrie 2017. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. Cercetările continuă de Poliţia oraşului Beclean în cadrul unui dosar penal de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

3. La aceeași dată, pe DC31, în localitatea Şintereag, polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Beclean l-au depistat în trafic, pe un bărbat de 39 ani din localitate, care conducea un autoturism, deși se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării etilotest rezultatul a indicat o valoare de peste 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat şi i s-au recoltat două probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Polițiștii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acțiunile polițiștilor continuă pentru depistarea a cât mai mulți care încalcă legile rutiere sau de ordine publică.

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

Clinica Sanovil angajează infirmieră, IMP România are nevoie de operatori și Șef linie producție

Clinica Sanovil are nevoie de infirmieră și muncitor întreținere. IMP România (fosta Netex) caută un Șef...

Delicioasa înghețată de la Gelateria Aniela o găsiți și la magazinul de pe Calea Moldovei!

N-au mai avut răbdare să se încălzească afară, așa că au deschis și magazinașul din partea...

Ofertă specială de primăvară la MATEROM AUTOMOTIVE: – 8% avantaj client la Accesoriile selectate Mercedes-Benz

Întâmpină primăvara cu stil. Acum cu 8% avantaj client, la MATEROM AUTOMOTIVE: Primăvara este aici, iar asta...