11 C
Bistrița
miercuri, octombrie 4, 2023

Două locații SECRETE de CARANTINĂ pentru bolnavii cu CORONAVIRUS, în Bistrița Năsăud!

Autoritățile județene sunt în alertă, de când Italia are 11orașe în carantină, din cauza coronavirusului. În Bistrița-Năsăud există deja două locații secrete în care vor fi duși bistrițenii care se întorc din Italia. AFLĂ detalii despre pregătirile care se fac:

Coronavirusul amenință deja și alte țări de pe glob, nu doar China.

Cea mai apropiată țară de România, în care virusul deja face ravagii, e Italia. 11 orașe sunt în carantină și sute de persoane sunt infectate.

În acest context, autoritățile județene fac pregătiri intense.

„Acum pericolul e chiar real! Conform directivelor de la București, de carantinare și cei suspecți se ocupă Prefectura și DSP-ul. Zona de carantinare trebuie să fie undeva izolată, fiecare persoană pusă singură, cu acces la grup sanitar individual. Eu le-am propus să pregătească acele containere tip locuință. Noi, ca și Spital, la secția de Boli Infecțioase suntem pregătiți să gestionăm astfel de situații. Dar, e bine să fie o zonă izolată”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, managerul spitalului, Gabriel Lazany.

Cei de la DSP BN sunt în strânsă legătură cu autoritățile de la graniță.

„Zonele de carantinare trebuie căutate de Prefectură. Noi ținem strâns legătura cu cei din Italia, de la graniță. Aceștia ne comunică dacă sunt bistrițeni care se reîntorc, sau persoane care vin la noi în județ. Pe aceștia îi preluăm, avem chestionare pe baza cărora facem verificări. Deci monitorizăm situația și facem demersurile necesare”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, șefa DSP BN, Anca Andrițoiu.

Prefectura a identificat deja două zone de carantinare. Dar sunt secrete.

O zonă am identificat-o și am trimis-o deja spre aprobare la București. Astăzi am mai identificat o zonă pe care urmează să o trimitem spre aprobare. Zonele sunt secrete, nu le pot dezvălui. Oricum, încercăm să găsim măcar câte o zonă pentru fiecare oraș din județ. Am vrea să găsim locații cât mai aproape de casă, pentru cei ce vor ajunge să stea în carantină.E vorba de 14 zile cât vor sta izolați. Nu cred că vom scăpa, pentru că avem foarte mulți bistrițeni în Italia care vor veni acasă. Dar suntem pregătiți să oferim cazare tutror celor ce se vor întoarce acasă și vor avea nevoie de cazare în carantină. Totodată, am primit de la București 20 de echipamente pentru transportarea suspecților de coronavirus. Este o problemă reală și facem tot ceea ce e necesar. Suntem pregătiți cu cele necesare”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, prefectul Stelian Dolha.

Sursă foto – PRO TV

 

ARTICOLE SIMILARE

Ultimele Știri

Sponsorizate

Rombat caută analist cumpărări, electrician, gestionar și operatori. Locuri de muncă, disponibile și la Kreativ Metal, Fan Courier, Transmixt, Sanovil

Rombat are nevoie de Analist cumpărări, gestionar și operatori producție. Noi locuri de muncă sunt disponibile în Bistrița, la Leoni, Kreativ Metal, Clinica Sanovil, Stewo Năsăud, Electroplast, Fan Courier sau MasterFoam. Oferta completă - mai jos:

Woooww! Deserturi de toamnă, cu puțin zahăr, surpriza toamnei de la Gelateria Aniela

Gelateria Aniela surprinde, din nou, cu un meniu delicios, de toamnă, numai bun de împărțit cu cineva drag și perfect pentru cei care țin la dietă! Vă așteaptă așadar deserturi de toamnă, inedite și, important, cu puțin zahăr. Pot fi servite pe loc sau la pachet. Dar puteți face și comandă.

REDUCERE 20 la sută, astăzi și mâine, în magazinele MARECOM! Sunt Zilele MARECOM, împlinesc 18 ani de activitate

Producătorul Marecom a ajuns la 18 ani de activitate și sărbătorește alături de clienți, cu oferte...