2.8 C
Bistrița
miercuri, noiembrie 30, 2022

Două persoane au murit din cauza afecțiunilor respiratorii

Deși la nivel național se înregistrează mari probleme din cauza afecțiunilor respiratorii, în județul nostru situația nu e sumbră. Au existat doar două cazuri de gripă și două decese.

Tot mai multe cazuri de gripă, pneumonie, bronșită, bronșiolită etc, se înregistrează la nivel național. În unele cazuri, acestea se finalizează cu decese.

În județul nostru însă, situația e una destul de bună. Au fost înregistrate doar două cazuri de gripă. În ce privește decesele din cauza afecțiunilor pulmonare, s-au înregistrat două cazuri. Dar asta pentru că pacienții respectivi aveau și alte boli cronice și vârstă înaintată.

„Am avut doar două cazuri de gripă. Unul în luna noiembrie și unul săptămâna trecută. Nici măcar depistate în laborator, ci pus diagnostic de medicul de familie, fără să necesite internare. În ce privește decesele din cauza afecțiunilor respiratorii, am avut tot două cazuri. Unul a fost un pacient de 80 și ceva de ani, care avea cancer pulmonar. Iar răceala i-a fost fatală. Și al doilea caz s-a înregistrat tot la o persoană în vârstă, ce avea și alte boli cronice”, a declarat, pentru Bistrițeanul.ro, directorul DSP BN, dr. Anca Andrițoiu.

Aceasta a explicat că situația ar putea să fie sub control din cauza numărului mare de vaccinuri antigripale administrate populației.

„Anul acesta am avut mai multe doze de vaccin antigripal. E vorba de aproape 14.500 de astfel de doze, probabil și de aceea nu avem atâtea probleme în județ”, a concluzionat aceasta.

Conform raportului DSP BN, în prima săptămână a lunii ianuarie, pe lângă o persoană depistată cu gripă, au mai fost 107 persoane depistate cu pneumonie. Dintre acestea, 31 au fost internate. Totodată, în același interval de timp au existat 955 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Dintre pacienții aceștia, 27 au ajuns pe un pat de spital.

Diferența dintre răceală și gripă o puteți vedea în imaginea de mai jos:

ARTICOLE SIMILARE

Bistriteanul TV

Sponsorizate

BETAK angajează agent vânzări și gestionar, Cibela are nevoie de personal pentru curățenie

Se fac angajări la Cibela, Betak și Italtextil Sărata, care are nevoie de secretar administrativ, dar...

Dă personalitate casei tale, cu perdelele ArYaS. Cel mai nou showroom din oraș asigură inclusiv măsurătorile și montarea

Dacă ochii sunt oglinda sufletului, cu siguranță ferestrele sunt oglinda casei. Un motiv în plus ca...

MATEROM Automotive Bistrița: Treci prin iarnă fără griji!

Venirea iernii este o certitudine, așa că asigură-te că autoturismul tău este pregătit. Verifică-i frânele, farurile...